måndag 28 mars 2011

Kyckling


En klart bra sak i Montreal är Svenska Klubben och deras hemsida. Som jag berättat tidigare så kan man läsa var man kan hitta lite svenska varor typ knäckebröd och Kalles, samt sill (förutom på IKEA). Ett sådant ställe heter Atlantique. Vi tog bussen och kunde åka ända fram till affären visade det sig. När man klev in i affären så möttes man av det tyska språket! Det visade sig att ägarna var tyskar och att utbudet på varor var klart tyskinspirerat. En korvälskare som jag, kunde då få sitt lystmäte i form av olika korvar. Vi hittade inlagd sill, matjesill, kaviar och Leksands knäckebröd. Med två stora kassar tog vi sedan bussen hem och provsmakade. Det var väldigt gott. Men än har vi inte lyckats hitta någon kryddad snaps, så den får vi nog "lägga in" själv.

En av de äldsta restaurangerna i Montreal ligger på Aveny Laurier uppe på Platån och har en stor tupp på taket. Restaurangen serverar nästan bara kyckling och har gjort så i alla år sedan starten 1936. Den är en av de restauranger som man bör besöka om man är i Montreal. Reklamen säger att kycklingen är bäst i Kanada och att stämningen är lätt och otvungen. Givetvis gick vi dit i lördagskväll för att kolla om det var sant. Enligt den lokala tidningen så skulle stället ha stängts för renovering i januari/februari, eftersom TV-kocken Gordon Ramsay köpt restaurangen. Någon stängning har det inte blivit än, men nu talar man om maj månad istället. Därför passade vi på att gå dit innan den gamla inredningen byts ut. Restaurangen var nästan helt full, men vi lyckades få en plats för två, trots att vi inte bokat bord. Kycklingen var utmärkt och den pommes som serverades var smal, ljus och god. Dessutom kom det en pepparsås i en liten skål bredvid. Vinlistan var förvånade nog riktigt bra. Många franska viner från olika områden. Så i lördags gick vi mätta och belåtna hem och tände en brasa och slappade lite innan sänggåendet.

På söndagen promenerade vi ner till city. Hustrun köpe ett par joggingskor och jag hittade äntligen en stor thekula. Så nu återstår bara att börja använda dessa två tingestar!

Söndagsmidddagen blev en ytterst välhängd, nästan svart biff, köpt hos tysken, med endast olika grönsaker som tillbehör.

Idag är det måndag och Joseph håller, ivrigt visslande, på att städa för fullt. I april ska han tvätta alla fönster. Eftersom han måste plocka ut alla nätfönster och nätdörrar så tar det ganska lång tid. Att sedan sätta tillbaka alla grejor rätt igen fixar nog bara Joseph. Själv ska jag nu plocka ur diskmaskinen, tvättmaskinen och torktumlaren. Sedan blir det nog den sedvanliga promenaden efter lunch trots snöbyar och minusgrader.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar