fredag 25 mars 2011

Mot våren ?


Det är några som undrat om vi bor i de fina franska kvarteren. Det gör vi inte. Vi bor några hundra meter längre ner mot city i de "vanliga" kvarteren. I Outremont, som det fina franska området heter, finns nästan bara villor, och inte vilka villor som helst! Stora jättehus med två-tre bilar utanför som man långsamt kan promenera förbi och drägla över. Nåja, vi bor inte dåligt vi heller, men vår lägenhet är nog lite lik den vi har i Norrköping när det gäller ljusinsläpp. Det vill säga den är lite mörk. Vår uteplats (bilder kommer längre fram när snön är borta), är ganska skuggig och är väl en perfekt uteplats, när det i juli blir dryga 30 grader varmt och man vill grilla och dricka kallt rosévin.

Jag har sagt det tidigare, men vi är omgivna av hundratals restauranger av skilda slag. Så vill man äta ute kan man göra det varje dag i ett halvår, utan att gå på samma ställe. Men det gör vi. Vi går till portugisen på hörnet (bilden). Ser inte mycket ut för världen men har välsmakande mat och är ganska billig, men det är inte lika fint som på vår andra favoritrestaurang "Plein Sud" nere på Mont Royal. Men där är det nästan dubbelt så dyrt! Men ägaren William är jättetrevlig.

Alltid roligt när man får post och mejl. Idag kom det en sida klippt från NT om två av våra vänner som tog tangolektioner! Det ni, alltid något att ta efter om man har lite takt och ton i kroppen. Vi lovar att börja samma dag som våra vänner på Trozelligatan börjar!

Så har vi gjort vårt första biobesök ner i Atwater. Bion hade 22 salonger i tre våningar! Vår salong var väl gjord för 200 personer och vi var väl 50 stycken som såg på "The Kings Speach".
Bra film, men det var väldigt vad biopubliken käkade hela tiden. Urholkning i armstödet fanns för den stora burken Cola. Den bautastora burken med chips fick man ha i knät. Nästan, men bara nästan, lika mycket ätande som på ishockeymatchen, men där tillkom det dessutom 50.000 liter öl till oss 22.000 besökande.

Varje dag, på eftermiddagen här, kan man se kvälltrav från Sverige. Jag som är intresserad av trav får alltså mitt lystmäte även här. Dessutom inkräktar det inte på våra kvällaktiviteter eftersom dom inträffar här när hästarna sover hemma i Sverige. Dessutom kan jag se på kanadensiskt trav på måndagkvällarna.

Våren närmar sig. Postbärarna har lagt av sina stora pälsmössor och börjat med blå Tillyhattar med emblem i pannan. Hoppas bara att vår uteplats töar fram snart, så man kan sätta igång vår porlande damm, som har ett litet vattenfall! I maj kommer nya grillen och nya utemöbler. Ingår i kontraktet.

Att våren nalkas kan man också se på antalet blomflugor som flyger omkring i lägenheten. I morgon blir det till att fixa lite välsmakande flugfällor!!

1 kommentar:

  1. Hej Jan och Eva,

    Visst är det kul att ha lite koll på vad man gör när man bor på varsin sida av jordklotet..... Vi ska försöka att se till att Thailandsgolfen 2012 blir EFTER det att ni kommit hem - jag antar att vi får veta när detta blir så småningom.

    Kramar

    Lena och Curt

    SvaraRadera