måndag 7 mars 2011

Snöstorm




Idag är det lite busväder. Det har kommit ca 40 cm snö under natten och det ska snöa i fyra timmar till sägs det. Snöskottargubbarna har ställt ut sina föbudsskyltar längst gatorna. Nu kommer troligen stora röjargänget.

Om man ringer till ICAO idag så säger en röst att "ICAO är stängt idag på grund av extremt snöoväder". Men det visste ju inte hustrun om i morse, så hon tog på de stora nya stövlarna och pulsade iväg till tunnelbanan,, som en trogen och idogt arbetande svensk, kommen från ett lutheranskt land. Alltså låt mig säga så här, det snöar och det driver kraftigt, men nog har jag varit med om värre snöoväder än detta under åren i Norrland, utan att vi stängt flygplatsen. Men det är klart, här i staden bor det ju 3,2 miljoner människor och hälften åker i egen bil. Många åker naturligtvis med pendeltågen från förorterna och pendeln har säkert problem idag också.

Men brevbäraren är ute och drar sin lilla vagn med post. Nåväl, det ska ju sluta till lunch, om nu prognosen stämmer. Dom är riktigt duktiga på prognoser här i landet. Inte ofta som dom har fel.

I lördags när vi var ute så ösregnade det och var tio plusgrader. Det byttes i går söndag till lätt regn och minus två. Då blev det isbark överallt! Riktigt vackert på träden, men inte riktigt lika uppskattat av alla bilägare som stod och skrapade rutor! I det här landet innehåller alla bilar minst en skyffel och en borste/isskrapa med teleskopskaft! Såg igår till min häpnad en man som hade en spade i aluminium. Annars har alla spadar och snöskovlar plastblad.

Rutinen är att man börjar med att starta bilen, sedan börjar man rengöra bilen med borste och skrapa. Man avslutar sedan med att gräva fram bilen så att man kan ta sig ut på vägen, för plogen har givetvis lagt upp en rejäl vall mot bilens utsida. Vi har garage!

Trodde annars att våren var på väg i förra veckan. Hörde fågelsång och såg två fågelhannar som slogs om en hona som satt och tittade på. Alltså som en normal svensk logdans. Dessutom uppmärksammade jag ett ungt par som stod och tittade på förlovningsringar i ett skyltfönster. Så det är nog någonting på gång även här i stan, även om det just idag ser illa ut.

Måste kolla om det går att få några korsordstidningar hit. Det går inte att skriva ut korsord av två anledningar; dels blir texten så liten att en skumögd gammal pensionär inte kan läsa den och dessutom har man i detta land inte A4-format utan formatet "letter". Letter är kortare och bredare, vilket innebär att hur man än gör, så försvinner en del av korsordet. Och att gissa frågan till fyra tomma rutor är lite för avancerat för undertecknad.

Nu ska jag läsa post och fortsätta med tvättstugan.

3 kommentarer:

  1. Hej igen, Janne

    Korsord är inga problem - kolla på wwww.korsord.se Annars finns det något som heter Betapet (alfapet på nätet) som är kul..... Har inte hört något från dig om juni - kanske du gjort som en del andra - stavat mitt efternamn med två s i epostadress?

    Hoppas snön snart försvinner och ni får vår snart - här i Spanien, eller åtminstone här i Garrucha har dom väl inte haft snö på de sista 50 åren...

    Krama Eva

    Curt

    SvaraRadera
  2. 4852 Rue ST Domenique
    Le Plateau-Mont-Royal
    H2T 1T8 Montreal
    Canada

    Är ditt lägenhetsnummer med i adressen ovan?

    Sture

    SvaraRadera
  3. nej efter 4852 Rue ST Dominique ska det tilläggas APT 2!

    SvaraRadera