måndag 28 februari 2011

Snart mars



Snart har februari månad tagit slut. Visserligen är det bara 28 dagar i februari, men månaderna går ganska fort ändå. Vi får hoppas att det snart blir vår, men just idag ser det inte så lovande ut. Det snöar och det är runt nollan. Barnen ute på skolgården tycker att det är bra, för nu går det att göra snögubbar igen!

Bilaffären börjar gå mot en lösning. Vi har beställt en Volvo S60 som ska komma med båt via Halifax och tåg till Montreal i mitten av maj. Då kan vi börja åka ut på helgerna och se lite i nordöstra USA och lite mer här runtomkring. Idag har vi inte direkt någon användning av bil, i de lediga helgerna så är det Montreal som gäller. Det är ju en stor stad och ganska så utbredd, så det finns mycket att se.
Bilen kommer att ha fyrhjulsdrift precis som vår Audi hade. Det är något som behövs här, för vädret är verkligen omväxlande. Det blir lite större motor på den här och dessutom backkamera! Att det inte blev en diesel beror på att Volvo inte importerar några dieslar hit till Kanada. Dieslar används bara i lastbilar och trucks. Dessutom anser man inte att en bil ska ha mindre än 200 hk, så då blev det som det blev. Nu ska vi bara igenom det byråkratiska träsket med papper och pengar.

Två nya upplevelser blev det vid matlagningen i helgen. Stenbitsrom köpte undertecknad och den var alldeles knallröd! Mycket karamellfärg eller något annat man inte vill veta.

När jag skulle vispa grädde så visade det sig att vispen var en Black & Decker! Och den snurrade verkligen som en borrmaskin. När allt höll på att flyga ur bunken och upp efter väggarna, påpekade hustrun försynt att jag hade turboknappen oanvänd. Provade trycka lite och det enda man kan säga, är att det gick fort att få grädden vispad. Det mesta blev faktiskt kvar i bunken, dock inte allt.

När jag går och handlar på Provigo (ICA), så går jag förbi en fastighet där man renoverar fasaden och byter fönster. I Sverige hade man satt upp en byggnadsställning, men så gör man inte här. Här har man en ställningsplattform som kan klättra upp och ner via två stödben. Ser lite riskabelt ut och lever om ganska mycket när den far upp och ner. Det går visserligen väldigt sakta men verkar fungera bra. Vet inte om man kan se ordentligt på bilden hur det fungerar.

Nåväl, idag är det måndag och Joseph håller på att städa och jag har tvättstugan, så det brummar ordentligt i lägenheten just nu. Efter städningen blir det en promenad och hur lång den blir, avgör vädret som just nu slagit om till underkylt regn. Men jag behöver handla lite med betoning på lite. Hoppas att de pengar vi fört över till vår kanadensiska bank kommer in på kontot idag. Vi har väntat i en vecka på att överföringen ska bli gjord. Men det löser sig nog.

Nu ska jag prata lite med Joseph om Thailand. Han är visserligen kanadensare med har bott i Thailand under en period.

Nu haglar det!!!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar