måndag 7 februari 2011

Snö och eld



Nu snöar det igen. Det har säkert snöat mer än en halv meter på några dagar nu. Men snösvängen är ganska effektiv. Det dröjer inte många timmar innan vår, ganska lilla gata, är plogad. Men nu är det så mycket snö, att man kan bara parkera på ena sidan av gatan, på den andra ligger snövallen. Det snöar inte lapphandskar, gants de patch, idag utan det är som ett tunt lager av fjunsnö som faller hela tiden. Det har fört med sig att våra sopor nu har snöat över! Undrar hur sopgubbarna ska lokalisera påsarna, tur att dom är svarta.

I lördags tog hustrun och jag buss nummer 11 och åkte upp på Mont Royal. Fantastisk utsikt eftersom det faktiskt inte snöade i just då. Massor av skidåkare och promenerande människor.

Lite turistfälla är det nog med hästdragen släde och lite annat.

En jättefin utflykt som avslutades med en sillunch här hemma. Sill, kaviar och hårt bröd från IKEA! Lokalt öl Molson samt en liten vodka (i brist på kryddad snaps). Måste nog krydda själv eftersom snaps är ett ganska okänt begrepp om man undantar Gammeldansk och Jägermeister.

Igår bogserade man iväg en av bilarna på gatan utan att släppa handbromsen. Men det gick bra det också i snöslasket även om bakdäcken troligen blev lite mer slitna när man kom ut på den större vägen Saint-Joseph, där det är ren saltad asfalt. Grannen tog igår fram snöslungan för att få fram sin bil ur drivorna här utanför.
En av de mer aktiva och tjoande meterstyperna på förskolan kallas för Aráld när han ska tillrättavisas. Iklädd sin vinteroverall ger han ett nästan fyrkantigt intryck. Undrar om han hade hetat Harald i Sverige?

Hustrun blev tvungen att investera i nya skor med högt skaft så hon kunde stoppa ner byxorna i skaftet. Annars blir byxorna, som sagt, alldeles vita när de har torkat. Det blev ett par Pajar-stövlar i specialimpregnerat läder, som faktiskt görs nästan runt hörnet lite längre ner på Mont-Royal. Dom var inte billiga, men dom är snygga och ändamålsriktiga!

Hustrun har just tagit Metron ner till tjänstestället. Hon har på sitt kontor en elektrisk pennvässare till sina blyertspennor! Undrar när vi slutade med blyertspennor på LFV?

Idag ska hon, och fem personer till, äta lunch tillsammans med Sveriges ambassadör i Kanada, en man som heter Teppo Tauriainen. Varje år så är det lunch med ambassadören för alla som jobbar åt FN i Kanada och eftersom ICAO är ett FN-organ så får hustrun vara med också. Idag var det således finkläder med röd kavaj och röda skor!

Fick igår medelande om att det brann i vårt kvarter hemma. Tur i oturen att det inte brann i "vårt hus", utan i den delen som är mot Skolgatan. Tydligen så hade det börjat brinna i fotografen Carlsbeckers lokaler. 15 familjer är direkt drabbade och måste bo någon annanstans medan man renoverar, och det brukar ta tid. Hörde att det luktade kraftigt av brandrök i trapphuset i vårt hus men tack och lov inte inne i vår lägenhet. Det var ju skönt att man inte behöver sanera något hos oss. Tydligen så har massor av negativ hos fotografen brunnit upp. Själv har vi väl nästan tusen diabilder som ligger i en träskåp!

Den här veckan ska jag försöka hänga upp lite mer tavlor på väggarna. Dessutom ska det nog upp en stor spegel i hallen.

Nu ska jag ut och köpa en mortel (mortier), gem (trombone!), samt kuvert (enveloppe) medan tvättmaskinen stånkar på.

Haha, nu åkte sopbilen förbi utan att se soporna ;-)

3 kommentarer:

  1. Vilken tur att det finns Gammel Dansk

    SvaraRadera
  2. Vilket äventyrligt liv du lever numera! Här i Svall har vi just hittat ner i botten på ytterligare en kartong (den med ala osorterade kablar)och i morgon blir sovrummet klart för slutlig möblering.D.v.s. ny matta inlagd och nymålade väggar. En bit i taget och no worries.

    SvaraRadera
  3. Lite avundssjuk på er eftersom ni fått ny fin vit snö, här hemma har det milda vädret gjort snön svart och inte så inbjudande. Agneta är chockad över att du fått med Bosse på IKEA. Här hemma var det arbete H-24 som gällde för Bosse. Kanske han fått lite distans till arbetslivet och att det kan smitta av sig lite på din hustru. Hon får inte förstöra timersättningen för sina kolleger.

    SvaraRadera