måndag 21 februari 2011

Det kommer en vår....


Det är vekligen ett helt annat klimat här än vad det är i Sverige. I Sverige är det, på gott och ont, mycket längre perioder med likartat väder än vad det är här. Här kan det ena dagen vara +10 och sedan vara -12 några timmar senare. Men väderprognoserna här är verkligen bra. Både på TV och sedan på Internet. På TV finns det två kanaler, en fransk och en engelsk, som bara visar väderprognoser hela dygnet. Det här med kyleffekt är mycket viktigt här har jag förstått, för det blåser nästan jämt och det gör att man lätt kan förfrysa sig.

Här är ju friluftsliv med skoter, skidor och snöskor väldigt populärt. Har förstått att fiske också är en stor grej här. Man får väl börja när vi lyckats fixa någon bil!

Fixa bil ja, det är inte lätt. Vi trodde att vi skulle kunna köpa en bil via Volvo diplomat i Göteborg. En bil som var OK att köra med i Sverige när vi sedan kommer hem. De bilar som importeras hit har lite enklare belysning bland annat. Men så visar det sig att en "europabil" som vi tänkt oss, inte kan importeras till Kanada för den har, bland annat, inte tryckavkännare på däcken. Det vill säga ett alarm som talar om när trycket är för lågt i däcken och du kanske håller på att få punktering. Så nu funderar vi på att köpa en "kanadabil" och sedan göra de justeringar som behövs när vi kommer hem för att få den registreringsbesiktad i Sverige Det bestäms den här veckan.

När det regnade och var +10 så skottade jag altanen. Blöt snö är ju inte vad gamla gubbar ska hålla på och skotta, så nu hoppas jag på att det inte ska snöa så mycket mer.

Många tror att man kan köpa alkohol i alla matbutiker här i landet. Men det är fel! Du kan bara köpa vin och öl i matbutiken. Vill du ha sprit blir det till att besöka SAQ:en som har sprit till försäljning. Sprit och vin håller samma priser här som hemma i Sverige. Lite skillnad kan det vara med lådvin eftersom en dunk på fyra liter kostar drygt 200 sv kronor. SAQ är ungefär som systemet hemma och finns på många ställen i stan.

Den här veckan går alltså i bilfunderandets tecken. Men på onsdag ska vi på teatern och lyssna på von Otter som sjunger tillsammans med Brad Mehldau.

Nu ska jag åter till tvättstugan!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar