onsdag 12 januari 2011

Rutiner


Nu rullar rutinerna igång. Tvättmaskinen startades på måndagen och befanns fungerande. Men jag tror att den rymmer dubbelt så mycket som den som finns där hemma. Torktumlaren bullrar en hel del, men det får man ta. Eftersom det är öppet mellan kök, matplats och hall (där maskinerna är placerade i en garderob !) så bullrar det ganska bra när allt är igång. Men man slipper ju handtvätta och ha badrummet fullt av hängande tvätt.

Än har vi inte varit ute och provat några krogar. Det finns 100-tals på Av.Laurier och St Denis, så utbudet är det inte något fel på. Här i stan bjuder man ut sin hustru på torsdagkvällen, så då är det ganska fullt på krogarna säger välunderrättade källor här i stan. Ikväll onsdag, ska vi i alla fall äta fläskkotlett (33 kr/kilot benfri), samt dricka lite rödvin här hemma.

Igår så kollade jag in om uppkopplingarna till ATG och Svenska spel fungerade, och det gjorde dom. Jag kunde se direktsändning av travet från två banor i Sverige och en bana i Paris. Så idag kan jag se travet från Solvalla med start 13.00 vår tid! Det innebär mycket plustid tillsammans med hustrun på kvällarna här, eftersom all kvällsaktivitet från Sverige sker mellan 13 och 17 lokal tid.

Igår så var vi och tog lite nya kort till körkorten. Våra medtagna och förberedda kort, var för små! Korten togs på Pharmaprix, en stor affär som är apotek, post, fotoaffär och parfymshop.
Fungerade utmärkt, men det kändes lite udda att bli fotograferad ute i butiken.

"Dramaten" som vi köpte fungerar utmärkt att släpa hem varor i. Men det är inte många av de 3½ miljonerna som bor här, som har en dylik. De flesta bär och släpar på stora väskor.

Eva har kommit igång på ICAO och fått ett rum med fungerande dator (!), telefon, ID-kort och så vidare. Igår fick hon en fråga om hon ville följa med och åka skridskor på lunchen. Banan är inomhus och ligger i centrum. Hon tackade nej!

Nu ska jag ta dramaten och gå ut och köpa lite ved till öppna spisen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar