måndag 17 januari 2011

Helg i Montreal


Det finns ganska mycket att göra i en stad med 3,2 miljoner innevånare.

Vi bor ju, som sagt, uppe på det som kallas Le Plateau som ligger 30 minuters promenad norr om Old Montreal och Downtown. Mellan centrum och Platån ligger Latin Quarter och Gay Village (som är precis det namnet antyder). Norr om Platån ligger Mile End och Little Italy och nordväst om ligger Outremont, som är den "rika" frasktalade befolkningens gräddhylla. De engelsktalande bor på andra sidan berget i Westmount!

I lördags var vi alltså uppe i Little Italy och tittade på marknaden. Det är Montreals största marknad med framför allt mat. Massor av affärer i stora hangarliknanade byggnader med kött, fisk, grönsaker, blommor och så naturligtvis ett par små krogar. På sommaren är marknaden dubbelt så stor för då håller man även till utomhus!

Denna första gång gick vi bara omkring och tittade, men kunde konstatera att priserna var betydligt lägre än på vår stora supermarket Provigo. På hemvägen gick vi förbi SAQ, som är en sprit och vinbutik med lite dyrare sortiment än supermarketen. Vi inhandlade vermouth till lördagens Dry Martini. Letade i skåpen och hittade ett helt drinkblandarutstyr med shaker osv.

Efter en god middag på lax så tittade vi på webb-TV och "På Spåret", visserligen betydligt senare än live-sändningen men ändå.

Varje morgon till frukost lyssnar vi på Bromé i P4. Vi äter frukost vid halv åtta och det är ju halv två hemma. Men det känns lite udda att klockan åtta lyssna på två-nyheterna.

I söndags gick vi till Parc Lafontaine. Där åkte man pulka i backen ner mot sjön som givetvis är bottenfrusen. Hela sjön var plogad så man kunde åka skridskor cirka 1 kilomer från ände till ände. Massor av folk fanns det där. Ska lägga in en bild från parken.

På väg hem så köpte vi en färdiggrillad kyckling, som avåts tillsammans med ett hyfsat rödvin.

Just nu håller städaren Johan på att fixa lägenheten. Han kommer två gånger i månaden och städar. Efter segslitna förhandlingar så ingår det i hyran och det är bra eftersom lägenheten är på dryga 120 kvadrat och i två plan.

Men aaaalt det andra får vi göra själva ;-)

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar