fredag 7 januari 2011

Framme

Så har vi då kommit fram till Montreal .

Vi tog en taxi (stor) med alla våra väskor. Normalt kostar det 38 $ att åka från flygplatsen till Centrum, men nu verkade det inte som om Le Plateau räknades som centralt så nu blev det 48 istället!
Men det var skönt att komma fram, och vi blev väl mötta av mrs Mimi Phimvongsa som hade nycklarna. En flaska gott vin stod på bordet så det började ju bra. Efter genomgång av alla knappar, elen är 110 volt och inga europakontakter fungerar här, så gick vi iväg och köpte lite kvällsmat dvs te och mackor.
Sedan packade vi upp våra väskor, mest för att vara vakna till klockan 21 i alla fall.
Det lyckades vi med, så 21.30 när vi somnade då hade vi varit uppe exakt 24 timmar! Vi sov till 07.00!

I morse så köpte vi månadskort på tunnelbanan, samt gick iväg och köpte en "Dramaten" så jag kan gå och handla det dagliga, utan att behöva bära så mycket. Men det finns många bra affärer här omkring också, bl.a en som nästan bara har vegetarisk mat och närodlat, något som kommer att glädja dottern.
Men den här gången så handlade vi på en stor matmarknad nere på stan som hade hemkörning av varor för 30 spänn. Men när varubudet kom så sa han att vi hade haft tur. Kassören hade gjort fel! Man körde inte ut varor så här långt, dvs upp på Platån där vi bor! Men nu är varorna i alla fall i vårt kök! Men det kostade en 2$ till föraren!

Hustrun och jag har just ätit en liten lunch och hon försöker nu få din bärbara dator att fungera, min går ju som synes utmärkt.

Ikväll blir det en köttbit, lite rött till den, samt lite frukt till efterrätt. Och givetvis ska vi lyssna på Rendez-vous i P2 SR klockan 18.04 vår tid, medan vi lagar mat och suger på en liten whisky. Vissa fredagsrutiner få vi ju försöka hålla fast vid, även om det är 6 timmar efter originalet!!

Ska försöka lägga ut lite bilder från lägenheten och omgivningarna lite senare när vi fått lite mer ordning. Det är ju en del som måste fixas på plats när man åker 2 personer med 4 resväskor och ska vara borta 18 månader.

Adressen hit är: 4852 Rue St Dominique, Montreal H2T 1T8
Skypeadressen är: noreus2
Telefon för ingående samtal är: 1 514 284 3894

Nu blir det en lokal pilsner för nu funkar hustruns dator också!

1 kommentar:

  1. Det verkar som Platån ligger ute i obygden! Så kan det bli. Det verkar som ni grejar det hela bra. Först vin, sedan internet och sedan en pilsner. Rätt ordning. Ska bli spännande och se bilder senare.

    SvaraRadera