måndag 24 januari 2011

Kallt


Efter att ha haft några inte så kalla vintrar i Norrköping, så är man ju inte riktigt van med att temperaturen kryper ner mot -30 grader. Men i morse så var det -32 och en kyleffekt på -39!


Vår termometer som är en "innetermometer" med display som visar inne- och utetemperatur har visat sig ha vissa begränsningar. Det hänger en sladd ut genom fönstret, men den klarar bara av temperaturer ner till -20! Sedan säger den bara "Lo", vilket troligen innebär att det är väldigt kallt ute och dax för yllebyxor, långkalsonger samt stora vinterkängorna. Man bör alltså kunna förstå den franska instruktionen som står tryckt på baksidan av plastförpackningen som termometern är förpackad i. Kastar man sedan förpackningen så är man helt lost! Men det är i alla fall +22 inne!


Jag har köpt ett par riktiga kanadensiska utekängor som ska vara vattentäta och klara temperaturer ner till -40 grader. Vad som händer sedan vet man inte, troligen blir man blöt och börjar frysa. Dom är i alla fall stora som dykarskor och man får en lätt framåtlutad och hasande gång. Men alla viker åt sidan när man kommer på trottoaren, för tydligen har socialen köpt likadana till uteliggarna, så man möts med en blandning av fruktan och beundran när man hasar fram. Har man sedan som jag en dunjacka köpt på rea hos Dressman för 100 kronor så är man ju helt i klass med dom hårda grabbarna. Imagen förstörs något av att man drar på en "dramaten" och har riktiga skinnhandskar!! Men inom kort så ska jag köpa mig en Canada Goose-jacka, jag har redan sett ut modellen, och då blir jag som en turist igen.


Den 23 februari ska hustrun och jag ha en liten kulturafton. Vi ska på Theatre Maisonneneuve och lyssna på Anne Sofie von Otter som uppträder tillsammans med jazzlegenden och pianisten Brad Mehldau. Det blir Sibelius, Fauré, Brahms, Strauss, Lennon/McCartney och Leo Ferre. Det blir en skön blandning!

Nu kallar tvättstugan på uppmärksamhet och sedan blir det en kort promenad för att handla lite nödvändiga matvaror.


2 kommentarer:

  1. Här hemma har vi bytt från vinterkängor till sandaler eftersom utetermometern visade plusgrader idag.Var rädd om din Pavarottiröst i vinterkylan.

    //Rolf

    SvaraRadera
  2. Det låter som det är lite kyligt där borta!
    När vi flyttar behöver vi inte ta på oss ytterkläder när vi ska handla, utan vi kan gå i morgonrocken och sätta en slant på en häst, vidare kan vi gå på Puben och avvakta resultatet eller gå och klippa oss eller handla eller laga skona, vi kommer att ha det mesta i samma hus där vi ska bo, dock inte systembolag.

    SvaraRadera