tisdag 6 mars 2012

Nyklippt till semestern

Nu är man nyondulerad och korthårig igen inför den stundande semestern.

Min frisör är från Italien och kan ingen engelska, men är (förutom italienska naturligtvis), ganska duktig på franska och spanska. Han närmar sig nog 70 år och har naturligtvis fått lite problem med höfter och rygg. Han tillhör den gamla stammen, hela salongen och han själv andas 50-tal...

Han börjar alltid med att blöta håret (speciellt om det är nytvättat), sedan använder han maskin i nacke och på sidorna och saxen där uppe på skulten. Men blir ganska korthårig, vilket ju i mitt fall var meningen..
Efter själva hårklippningen så kommer steg två; han ansar mina ögonbryn (till glädje för hustrun) och sedan steg tre; varmt lödder på sidorna och i nacken och ansning med rakkniv.
Steg fyra är lite eau de cologne i nacken och hårspray! Man luktar som en explosion i en parfymfabrik i Grasse.
Detta till det facila priset av 15 CAD (ca 100 kr). Vill man avsluta med hårtvätt innan parfymeringen så blir det totala priset 18 CAD. Undrar vad det kostar hemma idag? Har ett minne av ca 225 kronor utan tvätt.....

Vi har börjat att bli lite mer seriösa i vår semesterplanering. Vi har köpt två mjuka väskor!!
Hustrun påstår att vi ska ha var sin sådan väska och var sin ryggsäck. Punkt!!
Normalt så när vi åker på en 3-4 veckors roadtrip i Europa så brukar vi ha en 4-5 olika väskor och kollin, och då har jag inte räknat in golfbagar (som inte ska med denna gång).
Nåja, det finns ju tvättinrättningar lite överallt i USA och att tvätta en gång i veckan är man ju van vid!

Idag är det -13 grader och sol. I morgon onsdag ska det vara + 12 grader säger väderlekstjänsten. Det svänger snabbt. Hoppas att det är våren som kommer forsande, för den 15 mars behöver man inte längre ha vinterdäck här i Quebec. Så den 16:e ska jag iväg på en första service med bilen innan vi åker söderut den 17:e. Byta olja och kolla bromsar plus lite annat kostar 262 CAD (ca 1.750 kr).

Vi har börjat fundera på vägvalet under semestern också. Vi hade tänkt åka Washington-Norra Florida- New Orleans - Blue Ridge Parkway och hem, men vi har från goda vänner fått höra att man helst ska åka Blue Ridge Parkway söderut, precis som man ska åka Route Napoleon från norr till söder (och se Medelhavet komma smygande där nere).
Huvudsaken är väl att vi håller en bit ifrån alla virvelstormar och tournados.

Eftersom det nu är knappa fyra månader tills vi ska åka hem, så har man börjat kolla lite i kalendern hur juli, augusti och september ska arta sig där hemma. Har just fått datum för ODD-golfen i början av augusti, Rullbollen i Boden i slutet av augusti och så ska det kanske bli lite golf med våra "thailandsvänner" också om vi hinner hem. Ska bli kul att börja lira igen.

När vi sedan åker hem i slutet av juni så blir det nog lite fler väskor (och större) än till denna semester!!
Och dessutom ska det ju hem en bil....spännande....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar