lördag 31 mars 2012

New Orleans och vidare österut

Nu har vi brummat vidare och gjort ett stopp vi vattenfallet i Noccalula. Här finns en sägen om en dotter till en indianhövding. Hövdingen ville naturligtvis gifta bort henna med en annan hövdings son, ett såkallat "gott parti". Men dottern var kär i en "vanlig" krigare i den egna stammen och den dag som giftemålet skulle stå så slängde hon sig utför fallet och dog. Vad den "vanlige krigaren" gjorde förtäljer inte historien! Känns historien igen??
Indiandottern på väg utför..

Efter Noccalula så kom vi till New Orlenans där vi stannade i tre dagar. En mycket intressant stad. Vi hann med besök på bra restauranger och diverse utflykter. Bilen stod i garaget hela tiden!!

Poolen för hustruns morgonsimmningar

Hotellet som var ett Best Western på N Rampart street, kan vi verkligen rekommendera. Det låg centralt mitt emot Armstrong Park, och man kunde promenera på några minuter ner till Bourbon street, med all musik och alla galanta damer, samt till Royal street där de bättre restaurangerna ligger. Hotellet har dessutom utomhuspool, hyfsad frukost och bra rum.
Vi besökte ocså två bra restauranger, Mr B´s bistro och restaurang Rib Room. Båda kan rekommenderas, men är kanske inte de billigaste i stan!

Hjulångare på Mississippi

Gjorde vi något annat än åt mat? Jo, vi åkte runt i centrum med mula (!) och vagn och fick oss en lektion om stadens historia (som är alldeles för omfattande för att berättas här), men så mycket kan sägas att staden har "ägts" av spanjorer, fransmän, engelsmän och amerikaner, i nu nämnd ordning.Stormen Katrina förstörde mycket av staden, men de franska kvarteren blev ganska orörda eftersom de kvarteren ligger en bit över vattennivån. Många hus i de låglänta områdena i New Orleans utkanter står på pålar.

Man har huset på pålar i förebyggande syfte

Vi tog också en guidad promenad i de amerikanska kvarteren "Garden district" och åkte sedan med "street-car" (en gammal spårvagn, tillbaka till centrum. Här stötte vi på en filminspelning! Det var en inspelning som skulle vara från tiden före inbördeskriget, alltså runt 1850, när man hade baler där öven mörka kvinnor fick vara med. Nästan alla vita män hade en älskarinna (mörk) som han hade inne i stadens centrum, medan han bodde med sin hustru och sina barn mera ute på landet. De barn han sedan fick med sin älskarinna togs väl om hand och fick en för dåtiden mycket god utbildning!

Filminspelning

I går, torsdag, så åkte vi via kustvägen och staden Biloxi till staden Pensacola där vi övernattade och tvättade lite kläder.
Fina badstränder

Idag fredag har fortsatt att åka längst kusten, för att vid Panama City Beach svänga upp på 10:an och fortsätta mot Tallahassee och hit till Valdosta. Från Lousiana via Mississippi och Alabama in i Florida  och vidare till Georgia alltså! Otroligt fina sandstränder!

Här har vi just hittat ett mycket bra matställe, "Outpack steakhouse", som var ett aussie-inspirerat ställe med drinkar, vin och mat. Mycket smakfullt och inte så oherrans dyrt!

Nu blir det bingen och i morgon bär det av för två dagars vistelse i Savannah i South Carolina.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar