måndag 27 februari 2012

Snart mars

Snart är det mars månad, tänk vad tiden rusar iväg. Tycker faktiskt att "huskatten", som bor i våningen ovanför oss, börjar se lite förväntansfull ut. Eller så har den varit utsatt för en operation och uttrycket kanske är mer förvirring!

Lovade en bild från Montreals första bagelbageri "Fairmount Bagel", och här kommer den. Man har alltså bakat bagels sedan 1919, då fafar Isadore Shlafman startade sin verksamhet. I det här huset har man varit sedan 1949.

Vi har fått tillbaka vintern. Det har snöat en hel del och varit riktigt kyligt på nätterna. Man lovade mera snö, men det ser ut som om det inte blir så farligt. Hoppas att det mesta har smält bort om tre veckor, när jag ska ut med bilen och åka iväg till den första grundservicen. Sommardäcken är ju visserligen nya och det är fyrhjulsdrift, men ändå....

Den sjuttonde mars åker vi söderut och då ska det väl vara vårväder hoppas jag. Kanske till och med lite sommarvärme längst ner i södern!!

Som jag berättat på Facebook så har vi gått och sneglat på en liten restaurang, Le Comtior, som har sett intressant ut. Flera gånger har vi försökt ta oss in, men det har alltid varit fullsatt. Men i söndagskväll så lyckades hustrun boka in två platser i baren. Väldigt intressant eftersom man satt väldigt nära kockarna som jobbade bakom disken, en som gjorde "kallskänksjobbet" och en som gjorde det varma. Det var lite "tapasstuk" över det hela, en massa smårätter av charkuterier som man kunde beställa tills man blev riktigt mätt.
Tyckte att det var lite uppkäftigt att bränna av en kamera i ansiktet på dom från en meters håll, så det blev ingen bild. Kanske blir det nästa gång, för dit går vi gärna igen. Vinutbudet var också helt okay, det fanns säkert 40-50 olika viner att välja ifrån. Och alla fanns!!

Såg att våren hade börjat komma lite smått i Sverige. Hoppas att den snart kommer hit också, och att det går lika fort som i fjol, när allt vände på en vecka!!
Hoppet är det sista som överger en...eller var det hörseln?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar