måndag 26 mars 2012

Tuscaloosa Alabama

Efter att ha tillbringat några timmar på Arlingtonkyrkogården och sett bröderna Kennedys gravar plus vaktombytet vid den okända soldatens grav, så åkte vi tillbaka in till Washington city via Pentagon, för att besöka American Native Museum. Ett mycket intressant museum med information om alla indianstammar i Amerika, dvs även sydamerika.

Vakt vid den okände soldatens grav

Torsdagen den 22:a ägnades åt bilfärd från Washington via Sky Drive och Blue Montain Highway till Roanoke Virginia. Fredagen den 23:e skulle alla resturanger och bensinmackar öppna längst rutten, så när vi åkte dagen innan var allt stängt. Vi klarade oss med fyra liter kvar till den närmaste bensinstation i slutet på rutten!! Övernattning på Holiday Inn i Roanoke. Ett bra hotell som kan rekommenderas...
Sky drive

Fredagens resa blev från Roanoke till Asheville i North Carolinavia Blue Ridge Parkway. Många stopp och många bilder blev det. Det blev ett Holiday Inn i Asheville också...



Lördagen brummade vi vidare och skulle fortsätta på Blue Ridge Parkway, men på grund av tät dimma på höjderna så var den avstängd. Vi åkte en annan väg och tog oss över Smokie Montains via cherokeeindianernas område och vidare ner mot Chattanooga i Tennessee som vi hade bestämt skulle bli dagens etappmål. Och tro det eller inte, där fanns ett Holiday Inn som vi bokade in oss på. Sedan blev det en promenad ner till tågstationen och lite bilder på det beryktade "cho-cho-tåget" som man sjunger om. En öl intogs i baren på stationen, innan middagen på ST John´s restaurang, en restaurang som varmt kan rekommenderas om ni har en extra slant över! Mycket god mat, men inte direkt McD-priser.

Chattanooga-Choo-Choo, var smeknamnet på tåget som gick mellan Chattanooga och Cincinnatti

Söndagen, dvs idag när detta skrives, så åkte vi vidare, nu på snabba mångfiliga vägar, via en snutt i Georgia in i Alabama och staden Tuscaloosa. Här blev det ett Hiltonhotell lite utanför centrum. Inte så dyrt som namnet Hilton låter, och granne med en biograf med 16 salonger!

Tuscaloosa kallas för "The black warrior Village" för här bodde indianstammarna Choctaw och Creeks. Men 1813, under "The creek war", så dödades eller jagades de flesta indianerna bort från området. 1836 så bestämde så President Andrew Jackson att alla indianerna som var kvar i området skulle förflyttas till reservat. Denna förflyttning av indianerna är känd som "The Trail of Tears".
De första vita kom hit 1816 och Tuscaloosa blev "stad" 1822. Redan 1827 blev det ett universitet i staden. Men alla universitetsbyggnader utom fyra brändes under inbördeskriget mellan nord och syd år 1865.

Tuscaloosa är känt för att här föddes sångerskan Dianah Washington (född Ruth Lee Jones) och att Winston Groom fick idén till Forrest Gump när han studerade här.
Dessutom så åt President Ronald Reagen en Big Mac med pommes på Mc Donalds den 15 november 1984 innan han flög iväg från flygplatsen.

Så i den här staden, som har 90468 innevånare, händer det grejor...i morgon åker vi mot New Orleans!

1 kommentar:

  1. Låter som en bra resa, d.v.s en resa där man ändrar sig under resan. Bara namnen låter som poesi. Vi funderar på hur det lät i bilen när soppan började ta slut. Eller det vill vi nog inte veta. Keep on touring vänner.

    SvaraRadera