tisdag 13 mars 2012

Väntans tider

Vårblommor!!

Den enda fördelen med ett envist strilande vårregn och sex plusgrader, är att snön försvinner ganska snabbt. För vår del så ser vi gärna att våren kommer hastigt ilande nu. För det är ju som det står bak på min norska jacka; "Hunting the light", och även om det avser jakten på norrskenet, så kan man ju också översätta det till jakten på sommarens ljusa nätter.

Förberedelserna inför resan har nu gått från stadie ett (inköpet av väskorna) till att ha nått stadie två, läsande av karta och bokning av hotell. Så nu har vi boende första natten i Poughkeepsie på ett Best Western hotell. Hoppas att jag inte behöver uttala i tullen var vi ska bo första natten....
Men i övrigt, förutom i Washington, så bokar vi väl eftersom vi åker. Många hotell har rabattkuponger på turistinformationerna vid infarterna till städerna. Dessutom så har jag rabatt på boendet på ganska många motell eftersom jag är medlem i CAA, motsvarigheten till AAA i USA och M (inte moderaterna) i Sverige.
Väskorna för fyra veckors resa!!??

I helgen så gick vi över till sommartid här i landet. Det innebär att det är fem timmars skillnad under två veckor innan Sverige också ändrar och det blir sex timmars skillnad igen.
Det är faktiskt bättre med sex timmar, det är lättare att titta se på klockan, och dessutom är det Lotta Bromé klockan sju när vi stiger upp. Nu under två veckor är det allehanda program från Östergötland med information ifrån lokala nyheter som till exempel kor som fått tre kalvar, broar som aldrig borde byggas och problem i sjukvården.
Att vara sex timmar efter är ju i alla fall bra när man ska äta middag vid 19-tiden, det är väldigt sällsynt att någon ringer från Sverige....

Ikväll är det after work på hustruns arbete, men är man lite framfusig så kan man få vara med även som hemmaman. På torsdag är det föresten också pubafton, då med svenska klubben, och sedan är det nästan dax för semesterresa!!
Vi får se när och varifrån nästa blogg kommer att skrivas!!
Den här är skiven härifrån.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar