måndag 31 oktober 2011

En vanlig höstvecka


Hösten har gjort sitt intåg med buller och bång. Vi har haft fantastiska dagar i över en vecka nu, med hög klar luft och solsken. Man kan inte klaga just nu i alla fall! Det gjorde också att jag kunde ta foton till den fjärde och sista tavlan i köket. Nu finns alla fyra årstiderna fotograferade från ungefär samma plats. Vilket ju också indikerar att vi varit här i nästan ett år nu.


Helgen ägnades åt ett besök på IKEA, där vi först åt deras berömda och billiga frukost. Därefter köpte vi pepparkakor (Nyåker´s och Anna´s), stearinljus (annars bara parafinljus), Dajm, Kalles (de sista tuberna) och servetter. Efter det så åkte vi till Atlantique, en butik som trors det franskklingande namnet har tyska ägare. Där köpte vi ABBA-sill, Leksands tunnbröd, surdegsbröd och fantastiskt gott kött, samt korv. Jo, vi köpte ost också, för här kan man köpa ost i bit som man kan använda sin, från Sverige medtagna, osthyvel på.
Vi laddar alltså lite inför december månad och lite "förvinterfirande". IKEA ska ju sluta med att ta in mat med svenska märken, typ ABBA och Kalles och bara marknadsföra sill (kanske samma ABBA-sill) men i burkar med egna IKEA-ettiketter. Personligen tror jag att vi svenskar, som bor utomlands, mera sällan kommer att besöka IKEA nu. Vi får se....

Nåväl, idag är Joseph här och städar igen som han gör var 14:e dag. Idag hade hans egen dammsugare gått sönder, så när jag kom hem så dammsög han med "vår" dammsugare. Eftersom jag tycker att den är ganska värdelös som dammsugare, så frågade jag honom vad han tyckte, och han var klockren i sin bedömning: "Nästa steg nedåt är en sådan där Fischer-Price i plast, som man ger till ungarna att leka med"! Viss utrustning i hushållet kan alltså bara bli bättre.

Idag är det Halloween här i Kanada. Det är alltid sista dagen i oktober, oavsett om det är helg eller inte. Nästan alla är utklädda, inte bara barnen, utan också försäljare i butiker och lärare. När jag kom till Nautilus i morse så var han i informationen utklädd till tiger och handlaren på hörnet hade en randig fångdräkt på sig. Vi får se om det kommer några barn ikväll och ringer på. Vi har förberett oss med lite godis. Kommer det inga barn så får väl hustomten äta upp godiset. Man vill ju inte att det ska förfaras....

Nu är det bara sex veckor kvar tills vi ska åka hem. Tiden går ganska fort och det gör ju ingenting, eftersom november inte är en så där jätterolig månad. Men i mitten av december så åker vi hem under tre veckor. Julfirandet blir i Drammen hos sonen, där också dottern dyker upp. Ska bli verkligt kul! Nyår blir, som sagt, i Norrköping.

Men man ser verkligen fram emot att få börja julpynta lite här i lägenheten också. Lite tomtar måste man väl ha här också! Hustruns glögg blir det i alla fall, för hon har lovat att bjuda på glögg och pepparkakor på ICAO. Undrar vad dom ska tycka om varm glögg och pepparkakor från Nyåker!!
Kommer nog att sakna vår glöggfest, som vi brukar ha i Norrköping runt första advent. Men vi får väl bjuda några grannar här någon kväll och se vad dom tycker om glögg. Det blir dock ingen sång om Bröderna Byström på franska i alla fall!

Sedan får vi väl se hur det blir hemma i Norrköping, om vi ids greja så mycket där, eller om det bara blir lite lysen i fönstren. Men man vill ju ha lite mysigt runt nyår också när vi är hemma.

Hoppas att det inte kommer så mycket snö innan vi åker hem. Det brukar snöa ca 2½ meter när i Montreal en normal vinter. Skulle tro att det mesta kommer i januari/februari.
Vi har i alla fall köpt en massa "fire-logs" till öppenspisen. Dom räcker nog till januari/februari nästa år skulle jag tro.
Det är jättetrevligt, att på helgerna, kunna tända en brasa, ta en god dryck och sjunka ner i fåtöljen och njuta av livet!!

Nu ska jag strax njuta av tvättmaskinens surr, en näringsriktig luch (?!) samt en promenad!
OCH fick just veta; jag har fått biljetter till Formel 1-tävlingen här i Montreal i juni 2012!
Tycker att det visar på en viss framtidstro!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar