tisdag 11 oktober 2011

Resa mot Cape Cod

Så har vi då lyckats ta oss ner förbi Boston och ut på Cape Cod. Halvön ser ut som en halvmåne i kommande, och vi bor precis i "armbågen" i en liten stad som heter Chatham. Här ska vi bo tills på onsdag när två stora ting ska ske. För det första ska vi försöka hitta till den outlet som vi missade på vägen ner och sedan ska vi in i Boston och försöka hitta vårt hotell.

Men i lördags morse så startade vi alltså från Montreal, gjorde världens snabbaste gränspassage in i USA (5 min!) och åkte därefter över Green Montain ner till en liten stad som heter Bennington, och som är en av de äldsta städerna i Vermont. Här var det verkligen vackra färger på alla träd. Man ser att hösten är här och att vintern är i antågande om någon månad.

Vi hittade vårt motel, och som vanligt var bilderna på internet mellan 10-15 år gamla, och eftersom underhåll är ett ganska okänt begrepp, så var ju motellet ganska sunkigt. Det var inte lätt att läsa skylten ute vid vägen.
Men vi skulle ju bara bo en natt och så vidare igen, så det gick bra. Dessutom, som tröst, tipsade portiern oss om en bra restaurang, Carmody´s.

Efter en näringsriktig (?) frukost bestående av banan, sockerflingor, mjölk, en blåbärsmuffin och kaffe, så drog vi iväg söderut på söndagen. Nu var tanken att vi skulle åka via en stor outlet och bland annat köpa en ny tröja till hustrun, eftersom undertecknad hade lyckats tvätta sönder den gamla. Nu bar det sig inte bättre än att vi lyckades spara en massa pengar, ty vi hittade inte dit! Efter att ha irrat omkring i området en halv timme lyssnande på en hysterisk GPS, så åkte vi på motorvägen söderut, cirka tusen meter från outleten visade det sig. Så nu ska vi försöka att hitta dit på onsdag kommande från andra hållet.

På vägen hit ner till Chatham så visade termometern i bilen plötsligt på en utetemperatur på 30 grader. Vi visste att hotellet hade pool, men vi hade inga badklläder  med oss, eftersom vi trodde att det skulle vara betydligt kallare här nere. Men vi tröstade oss med en god middag på hotellet, efter att vi hade avverkat en liten promenad ner till centrum.
Redan nu så säljs det pumpor och Halloweenprylar. Den här helgen visade det sig dessutom vara Columbus Day weekend, från lördag och med ledig måndag. Många helger är det!

Den här måndagen så har vi åkt upp till Provincetown som ligger längst ut på Cape Cod. Staden är lite speciell, för det är ett verkligt gaynäste. Här är det fritt fram för alla som är gay, något som inte alltid ses med blida ögon i USA.


Nåväl, på vägen dit så svängde vi av till två fyrar som vi ville ta lite kort på. Lunchen i Provincetown intogs på Bubala´s restaurang. Eriks burgare var inte att leka med! Min dubbla espresso kom i en typisk amerikansk tappning....
Därefter åkte vi småvägar hem till vårt hotell i Chatham, Queen Anne Inn. Efter en liten vila så blev det en kall pilsner och lite stoopsitting ute på bron, innan middagen nere i centrum på puben The Chatham Squire.

I morgon tisdag ska vi försöka ta en sväng runt den nedre delen av "halvmånen". Vi får se hur det går, men vi har ju vår "Ingrid", det vill säga vår GPS. Tyvärr så ska vädret bli sämre när kommer till Boston på onsdag, men vi får väl ta på oss regnjackor och ta fram paraplyerna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar