tisdag 28 juli 2009





Torsdag den 2 juli


Efter frukost på hotellet och en lugn förmiddag så körde vi ner till hamnen i Kirkenes. Där låg Midnatsol (känd från TV) som skulle bli vårt hem för 6 dagar (5 nätter).


Där fick man först bära ombord bagaget och checka in. Därefter så fick jag köra ombord bilen, dvs man körde in i en hiss som lyfte ner bilen en våning. Bredvid billyften så fanns det en annan lift som lyfte av och på allt gods.


Efter buffélunchen så installerade vi oss i hytten kl. 14.00, där det fanns frukt och champagne!! Jojo... Vi bodde längst bak på babords sida (vänster) på våning 6. Eftersom vi åkte söderut så såg vi land hela tiden (nästan).


Det lockade inte att bada jaccucci uppe vid skorstenen på nionde våningen, när det bara var 7 grader och mulet.


Kl. 16.00 kom vi till Vardö som är Norges östligaste stad. Den ligger på Vardöya och har förbindelse med fastlandet via en tunnel under fjorden. Vardöhus fästning finns på ön och är från 1737.


Middag fick vi 18.30, första sittningen, vid bord 9. Vi köpte ett vinpaket till våra 5 middagar. Då får man en flaska passande vin till varje middag. Det kostade 1.500 nkr. Vi sitter tillsammans med Roger och Solveig från Umeå! Jättetrevligt!


Efter middagen tog Eva och jag en kvällsöl.


20.00 kom vi till Båtsfjord, i vars hamn man landar den mesta fisken i Norge. Här lastade vi på 20 pallar Bacalao-fick som skulle vidare till Kongo!!


Var lite orolig för hur det skulle gå att sova när det blåste och regnade från norr (Barents hav). Men det gick bra.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar