tisdag 28 juli 2009



Söndag 5 juli


Uppe och ätit frukost kl. 08.00 efter att vi lämnat Örnes. Klockan 09.40 passerade vi polarcirkeln och fick ett certifikat som bevisade detta!


Strax efter 11.00 så kom vi till Nesna där vi stannade 20 minuter. Vi passerade en s.k installation på en liten ö på babords sida. Någon hade murat fast en toalettstol och ett badkar med dusch på den lilla ön. Kul grej men såg lite malplacerat ut.


Sen var det dags för lite lunch igen! Lite soppa och lite sill plus lite efterrätt + en öl eftersom det var söndag! 12.30 kom vi till Sandnessjöen där Eva och jag tog en liten promenad iland.


Nu ska vi åka vidare mot Brönnöysund där vi ska vara strax efter 16.00. På vägen dit passerar vi den vackra fjällkedjan ”De sju systrarna” som är mellan 902-1106 meter höga. Sägnen säger att de sju systrarna sprang med Vågakallen efter sig, och att de blev omgjorda till sten när de inte hann gömma sig innan solen kom upp.


Efter Brönnöysund kom vi till Torghatten. Det är en ö med ett hål som går rakt genom berget. Hålet är 160 m långt, 35 meter högt och 15 meter brett. Sågs från norr som en liten ”snöprick” på berget men från södra sidan sågs hålet mycket bra. Sägnen säger att det var hästmannens pil som gjorde hålet. Andra, lite tråkigare människor, säger att det var inlandsisen som gjorde hålet. Eva fick jättebra bilder!


Nu ska vi äta middag (igen!) och vid 20.30 är vi i Rörvik. Därifrån går vi i nästan 9 timmar utan stopp till Trondheim, där vi ska vara 06.30 i morgon bitti. Det ska bli kul att äta frukost med Niklas några timmar i morgon.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar