tisdag 28 juli 2009



Måndag 6 juli


Uppe med tuppen kl. 06.00 när vi kom till Trondheim. Staden blev grundlagd av Olav Tryggvasson år 997. Staden är Norges tredje stad och har universitet. Här bor 165.000 innevånare. Från kajen tar det ca 20 min att gå in till centrum.


Mötte Niklas på kajen och alla tre åt frukost på båten. Han verkade må bra, trots snart 4 år i Norge, och förberedde sin förflyttning från Trondheim till Drammen. Kul att träffa honom. Senaste gången var i julas. Niklas cyklade till båten, men bröt av cykelnyckeln och fick gå hem och hämta reservnyckel. 45 minuters extra promenad!!


Vi åkte vidare mot Kristiansund N klockan 10.00.Kristiansund N (icke att förväxla med Kristiansand S) ligger på tre öar och här har det bott folk i 8000 år! Stan har 22.500 innevånare.


Efter middagen kom vi till Molde för ett entimmesstopp. Skickade ett MMS av "segelhotellet" till Hugo i Örebro som jobbat i Molde i några år som apotekare.


Det är kanonväder med ca 20 grader. Efter att ha druckit ur vår vindunk tillsammans med Roger och Solveig, så drar vi oss tillbaka och väntar på ankomst till Ålesund runt midnatt, men då kanske vi sover. Här ska ju all Bacalaofisk av, som vi lastade i Båtsfjord och som ska vidare till Kongo!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar