tisdag 28 juli 2009



Lördag 4 juli


Idag sov vi ända till kl. 08.00. Då hade vi kommit till Harstad.


Under frukosten så lyckades vi tydligen ta ett bord där det normalt satt ett tyskt par. Skoltyskan är inte vad den har varit.


Efter en liten promenad så tog Eva bilder av regnbågen. Under ett kort tag så såg vi faktiskt solen!


Vi vilade lite och åt en närande lunch (ganska lite, man är ju fortfarande ganska mätt efter frukosten). Sedan åkte vi genom Risörenna en 4,5 kilometer lång kanal som var färdig 1922 och så kom vi till Risöhamn. Vidare till Sortland, där den Norska kystvakten håller till.


Vid tvåtiden kom vi till Stockmarknes. Här i Stockmarknes fick lotsen Richard With idén till Hurtigruten år 1893. Hurtigrutsmuseet finns i Stockmarknes. Här finns också en av de första fartygen som idag är en del av museet.


Efter avfart från Stockmarknes började vi gå genom Raftsundet.Här gick vi som beställt havsörnssafari över i två mindre båtar. Vi fick se 8 st havsörnar!!! Dom svävade runt båtarna och gjorde sitt bästa att ta lite utkastad fisk från måsarna. Det var en häftig upplevelse. Örnarna blir 1 meter långa och 2,5 m mellan vingspetsarna. Vi åkte med våra små båtar till Svolver där Midnatssol låg och väntade med middag kl. 20.00.


Både vi i småbåtarna och Midnatsol hade innan detta varit inne i Trollfjorden och vänt!Vi kom till Stamsund vid 22-tiden.


Sedan fick vi se midnattssol under färden mot Bodö.


Roger bjöd på calvados som sängfösare strax efter kl. 01.00.


Man sover bra på båten!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar