tisdag 28 juli 2009



Fredag 3 juli


Klockan 05.30 kom Midnatsol till Honningsvåg. Men då sov vi!


Frukost redan kl. 08.00 när vi kom till Havöysund. Därefter togs en liten promenad runt skeppet. Det hade varit 3 grader under natten men nu hade det stigit till 5! Men det blåste fortfarande!


Eva och jag besökte bryggan och Kapten Johnasson. Han bjöd på champagne!! Mycket intressant att se den automatiserade bryggan med autopilot och GPS.


Lunch åts kl. 11.30. Kl. 11.40 kom vi till Hammerfest där vi stannade till 13.00.


Därefter bar det ut över Lopphavet från Öksfjord till Skjervöy.Vi kommer till Tromsö vid midnatt.


Men innan dess blir det ju middag 18.30. Eva har anmält oss till utflykt i morgon. Havsörnssafari i mindre båtar. Vi får se hur det går. Nu ska vi ut och gå några varv (ca 200m) runt skeppet innan middag. + 5 grader!! Och blåst!


Så blev det då en ny trerätts middag med rött vin. Sedan lite prat med Roger och Solveig innan vi gick till hytten vid 23-tiden.Tyvärr är det fortfarande mulet, men med mindre moln. Ingen midnattssol i natt heller!


Vi var uppe och tittade på ankomsten till Tromsö. Eva tog bilder på Ishavskatedralen och bron.Pampigt att se Ishavskatedralen med sitt stora kors vänt mot de ankommande fartygen från havet. Tromsö är Nord-Norges största stad med 65.000 innevånare. Staden kallas ishavets huvudstad. Vi somnade runt ettsnåret.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar