måndag 20 februari 2012

Mot våren!?


Så har det blivit måndag igen och det är redan vecka åtta. Antar att det sportas för fullt i skidbackarna nu när sportlovsveckorna har börjat där hemma.
Här är det väldigt lite snö och temperaturen pendlar mellan -15 och +8. Hoppas bara att det inte kommer något bakslag i vädret utan att det går mot en tidig vår. Skulle vara trevligt med bra väder på vår ledighet om en månad.

Idag har det varit städning av Joseph igen. Det var alltså två veckor sedan sist och trots att jag dammsuger lite de måndagar som han inte städar, så blir det lite grusigt i hallen.
Joseph, han är runt 55 år, berättade att det var slut med sambon och att han hade börjat träffa nya damer.
Man hittar varandra tydligen via internet och träffs sedan i verkligheten för att utröna om det är värt att träffas igen. Joseph har en egen teori om hur damerna ser på honom!
Alltså, säger Joseph, dom klarar sig ensamma tills dom blir 45-50, men sedan behöver dom hjälp med huset, stugan eller bilen, och då är det ju bra att träffa en sådan mångsysslare som jag, som kan fixa deras trädgård, snickra och fixa avloppet. Men sedan, säger Joseph med ett leende, när det blir höst, då säger dom att det inte fungerar så bra som det borde, och det tar slut. Jag måste nog träffa någon som behöver hjälp hela året, säger Joseph och skrattar.
Hoppas att han lyckas i sitt uppsåt!!

Så har vi haft besök av Kajsa, Per och Salla från Stockholm. Per och Kajsa har bott här tidigare, så dom hittar jättebra här i Montreal. Det är ju inga problem med gäster som är ute och far halva tiden och som sedan helt sköter sig själva. Förutom powershopping i Montreal så hann dom med en resa till Quebec City och Mont Tremblant.
Det var väldigt trevligt att ha dom här. Dessutom så kom dom ju med både cognac och westerbottenost plus ett antal flaskor vin!!! Ett mycket bra initiativ.
Dessutom fick vi lära oss att inte långt från där vi bor, finns Montreals äldsta och mest berömda bageri för bagels, nämligen Fairmount Bagel.
Bageriet startades av Isadore Shlafman som kom till Kanada 1919 och alltså startade det första bagelbageriet i Montreal. Han började på Saint Laurent Blvd och bakade där i 30 år, men 1949 så köpte farfar Isadore en liten fastighet på Fairmount Street, slog ut vardagsrumsväggen och placerade bagelugnen där. Där är man kvar än idag och har öppet dygnet runt. Alltid färska bagels!!
Ska försöka fixa en bild av bageriet till nästa blogg!

Så var vi till Bell Center och tittade på Habs mot Bruins, alltså Montreal mot Boston. Det är verkligen en show med massor av mat och öl. Man äter i stort sett hela tiden, inte bara i pauserna som hemmma där man klämmer en korv och en pucko, utan här är det chips, mackor med rökt kött, kebabrullar och till det dricker man öl eller cola, allt på stora pappersbrickor med urfasning för produkterna.
Tyvärr så förlorade Montreal på straffar, men vad gör det när man är mätt och belåten ändå!!

Dagen efter var vi ut och firade hustruns födelsedag. Vi skulle gå på en ny liten restaurang runt hörnet där vi bor, men det var "payday" den torsdagen, så det var fullt. Så vi gick på vår vanliga restaurang (Robin des Bois) tillsammans med Per och Kajsa. Salla var hemma och botade en envis förkylning som tydligen även kan drabba starka finländskor!

Att man kan låna e-böcker på biblioteket är verkligen bra. Just nu läser jag Umberto Ecos bok  "Begravningsplatsen i Prag". Ska ni läsa en skröna om en person som aldrig är nöjd, så läs denna bok. Lite speciell är den och kräver eftertanke samt lugn och ro när man läser den.

Nu får vi hoppas att våren kommer snart, så vi kan få höra lite marskatter. Sedan är det inte långt till den svenska sommaren med 30-gradig värme, mygg och knott, samt en midsommarafton med dans och glada upptåg.
Håll ut!!

1 kommentar:

  1. Hej! Trevlig blogg du har! Tack ännu en gång för visat gästvänlighet och kul att ni gillar bagelstället.
    Ha en trevlig kväll!

    Kaisa, Per & Salla

    SvaraRadera