måndag 6 februari 2012

Grått väder

Idag är det verkligen inte något kul väder här i Montreal. Det är grått och trist och det enda positiva som man kan upptäcka är att det är plusgrader och snön smälter. Men i gengäld så småduggar det lite där ute också. Dessutom är man ju lite avundsjuk på de kamrater som skickar bilder från Guadeloupe, Mexico och Thailand...men vår tid kommer....

Tvättmaskinen brummar som vanligt på måndagarna, men ingen Joseph är här och städar. Han kommer i morgon,tisdag, för att snygga upp lite grann. Han har börjat med byggnadsarbeten också. Normalt så anlägger han ju trädgårdar på sommaren och städar på vintern, men tydligen är det mer pengar att göra på renoveringar av hus.
Men det passar bra att han kommer i morgon, för då ska jag på Nautilus och göra en test för att se om det har försvunnit något fett från den gamla kroppen. Därefter så blir det ett nytt träningsprogram inför den sista (?) månaden på Nautilus. Vi åker ju iväg en 3-4 veckor med avresa den 17 mars, så jag tyckte inte att det var någon idé att betala för träning när man inte kan vara där.
Ikväll ska vi försöka hitta ett lämpligt hotell i Washington där man kan bo och parkera bilen några dagar. Internet är ibland en riktigt bra skapelse.

Och appropå internet, så är det ju kul att man kan se På Spåret och Skavlan, samt lyssna på radio från Sverige. Man är faktiskt ganska bra uppdaterad på vad som händer där hemma. Men det som är mest informativt är nog P4 med Lotta Bromé. Henne lyssnar vi på varje dag, måndag till torsdag, mellan klockan sju och nio på morgonen. Då får man allt från de senaste nyheterna till goda vintips....

I helgen tog vi en promenad ner till Parc de la Fontaine för att se om det var några som åkte skridsko på sjön. Njaa, sjö och sjö, den töms på vintern och man sparar några decimeter djupt vatten, som man sedan plogar och faktiskt slipar med ismaskin. Jättepoppis för folk i alla åldrar. Klubbor och puckar är förbjudna.


Nu ska jag lyssna på Leonard Cohens nya CD igen. Tycker att den är riktigt bra trots att gubben är 77 år och mest "pratsjunger". Texterna är utomordentligt bra... lyssna på Amen..

Jo, så kan jag ju låna böcker via internet från biblioteket i Norrköping. Har redan läst en 5-6 böcker, men det är synd att man bara kan låna tre böcker i veckan, trots att man ha lämnat tillbaka den lästa boken. Jan Guillous nya bok "Brobyggarna" var verkligen en positiv överraskning! Ser fram emot del två av historien....

Nu blir det snart en promenad och en lunch på lämpligt ställe!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar