måndag 30 januari 2012

Ännu äldre

Jaha, så är man då dubbelt så gammal som sonen! Det vill säga, han har just fyllt 33 år och jag 66 dagen efter.
För 33 år sedan var det faktiskt nästan 30 grader kallt i Sundsvall och Timrå. Vattenledningar frös och det var inte så kul att vara ute. Idag verkar det vara lite varmare (global uppvärmning?), även om jag idag har hört, att nu ska Sverige få riktigt kalla vindar från Ryssland.
Här i Montreal så pendlar det mellan minus åtta och plus fyra grader, ibland lite sol (som idag), ibland regn och snö. Men det blåser nästan hela tiden och det är väl därför man är så noga med att ange kyleffekten här. Det varmaste det har varit historiskt här i Montreal, just denna dag, är plus 9 grader och det kallaste minus 28.

Det händer mycket just nu runt familjen.
Niklas flyttar ju ihop med Caroline i en jättefin lägenhet på elfte våningen på "gamla lasarettet" i Oslo centrum, med en vidunderlig utsikt över staden. Inflyttning på torsdag, så nu kan Niklas inte cykla till jobbet längre, utan nu går man i bilköpartankar. Man kan pendla med tåget ut till Drammen och Gulskogen, men det går betydligt snabbare och är mer tidsbesparande att åka bil. Det fina är ju att han pendlar ut ur Oslo på morgonen och in på kvällen så han möter ju nästan all trafik. Det stora problemet är troligen området runt Gulskogen centrum där vägen är kraftigt underdimensionerad och smal och man har stora problem med köer.

Så har ju Lena flyttat till Norrköping. Hon har fått en jättefin tvåa ganska centralt i stan. Så nu återstår "bara" att sätta sin personliga prägel på den första egna lägenheten. Hon är väldigt nöjd med lägenheten som bland annat har en hyfsad balkong att dricka sitt morgonthé på.

Här i Montreal så firades min födelsedag med att vi, tillsammans med våra goda vänner Louise och Gerold, på lördagskvällen gick till en restaurang som ligger runt hörnet där vi bor. Vi har passerat restaurangen tidigare men aldrig ätit där förran i lördags.

Restaurangen heter "Robin des Bois", vilket i exakt översättning till svenska betyder "Robin av trä", det vill säga Robin Hood på engelska och svenska. Konceptet är ganska kul och något för andra resauranger att ta efter kanske. Alla som serverar gör det frivilligt och utan betalning. Allt överskott från restaurangen går till fyra olika hjälporganisationer. Alltså som Karl-Gustaf Jonsson säger på julafton; "man tar från de rika och ger till de fattiga"!! Undrar vad restaurangfacket i Sverige skulle säga om det konceptet med gratis serveringspersonal!? Maten och vinerna var i alla fall utsökta!!

Söndagen, som egentligen var min födelsedag, åkte vi ut till Parc Jean-Drapeau som ligger på ön Ile Sainte-Helene mitt i floden Saint-Laurent. Dit tar man sig antingen över en bro, eller som vi med tunnelbanan under floden.
Där ute hade man byggt upp en stor park av snö för barn, med rutschbanor, snölabyrinter och även ett stort snöslott.Alltså ett stort nöjesfält som var uppbyggt för alla snölekar som man kunde tänka sig. Man kunde åka släde efter häst och man kunde spela teater med utklädda skådespelare eller åka skridskor.

Det var fruktansvärt mycket folk där ute och dessutom hade blötsnön från dagen innan frusit till en glashal matta över hela området. Tur att Röda Korset hade en ganska rejäl sjukstuga i ett av husen....
Vi tog lite bilder under några timmar och åkte sedan hem för att förbereda en liten söndagsmiddag. Först blev det en brasa och en liten drink och sedan en god entrecote med ett passande franskt vin från bourdeaux. Födelsedagen avslutades med en kaffe och en liten grappa. Inte helt fel, även om inte alla som jag, uppskattar grappa...

Eftersom det är måndag idag, så går tvättmaskinen för fullt och strax blir det den dagliga promenaden som jag gör de dagar som jag inte tränar. Har ändrat träningsdagarna till tisdag, onsdag och fredag. Passar den gamla kroppen mycket bättre. Behöver vila på måndagar efter helgernas utsvävningar!?

Ha en skön vecka, nu laddar vi för den sista(?) vintermånaden februari.....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar