söndag 22 januari 2012

En ny vecka

Så är vi då redan inne i vecka fyra detta nya år. Undrar vad den ska föra med sig?

Förra veckan så skrev jag att bilen stod ute i kylan medan man höll på att fixa med golvet i garaget. Att ha bilen ute på vår trånga gata kostade oss 500 CAD. Inte i parkeringsböter utan i en ny backspegel på vänster sida! Någon hade kört lite för nära och demolerat spegeln. Nu är ju dagens backspeglar inte riktigt lika de som fanns förr i världen, och som man kunde köpa nya för 15 kronor på IC/OK. Nu är det ju en motor inne i spegeln som gör att den viker in sig automatiskt när man låser bilen och dessutom blinkar det i spegeln när man svänger. Men inte hjälpte det att spegeln var invikt, den blev sönderslagen i alla fall.

Nåja, vi bor ju granne med en bilverkstad så dom fixade till en ny spegel, i rätt färg, på två dagar. Lite språkförbistring var det initialt, för fadern som äger firman talar bara portugisiska och några fraser franska och min portugisiska inskränker sig till att få in mat och dryck på Madeira. Men en av de två sönerna kunde lite engelska så då löste vi problemen....

Årets första riktiga snöfalll kom ju under tiden som bilen stod ute på gatan. Tursamt nog så hann vi få in bilen i garaget innan snöröjargänget kom farande.
Men lite oroande var det när de oranga parkeringsförbudsskyltarna dök upp.
Nästa steg är ju som bekant att de små bärgningsbilarna kommer och tutar intensivt för att alla ska fatta att man ska flytta bilen. Gör man inte det boxerar man helt sonika bort bilarna.
Därefter kommer den lilla bandtraktorn som plogar trottoarerna, och det gör han i 50 km i timmen. Då åker snön och eventuella sopor halvvägs ut på gatan, där sedan en stor taktor föser ihop det till en lång snösträng. Snöstängen görs sedan större av de två väghyvlar som följer efter traktorn.
Först därefter kommer den stora snöslungan med alla jättestora långtadarna på släp som ska frakta bort snön. Men det blir väldigt rent och fint på gatan! Allt avslutas sedan med saltbilen som vräker ut salt för att "förånga" resten av snökornen.

När det gäller ishocky så går det ganska tungt för Montreal just nu. Tror inte att dom går till slutspel i år. Det fina med hockyn här är att inga lag åker ur, det finns bara en NHL-liga. Men det finns en annan liga strax under NHL, där man har sina farmarlag som bl.a innehåller alla förhoppningsfulla juniorer. Men till den 15 februari har vi i alla fall biljetter för att se fjolårets NHL-vinnare Boston, när dom kommer på besök. Ska bli kul....mycket mat och öl brukar kanta matcherna!

Så har vi så smått börjat planera och kolla in läget för vår USA-tripp i mitten av mars och fyra veckor. Eva vill till Washington och så ska vi försöka hinna ner till New Orleans samt besöka Nashville på hemvägen. Planerar att åka via Smokey mountains för där ska det vara väldigt vackert säger våra vänner som varit där.
Vi hade en jättetrevlig pubkväll med svenska klubben i onsdags. Kul att det är så många unga som dyker upp också.

Nu håller vi tummarna för en mysig och trevlig vecka fylld av positiva överraskningar!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar