söndag 27 november 2011

Första advent

Som ni sett har jag, på uppmaning av hustrun, bytt bakgrund på bloggen. Nu så här i vintertid så tyckte hon inte att det passade med grönt och maskrosor, och det ligger det ju någonting i.

Det känns lite konstigt att inte vara hemma och pynta i fönstren och ta fram lite extra saker inför advent, lucia och jul. De här fyra veckorna som kommer, är ju för min del i alla fall, bland de bästa veckorna på året. Man sätter upp ljus och stjärnor, man bakar lite lussebullar, man har glöggfest och man funderar på någon liten present till julen.
Men när vi kommer hem så åker alla ljusen upp i fönstren, i alla fall i några veckor, under den tid vi är hemma i lägenheten!
Här har vi köpt några julprydnader och hustrun har förberett sin glögg. Den ska avsmakas under dagen idag och den doftar jättegott. Till lucia så ska den, som sagt, även introduceras på ICAO tillssammans med svenska pepparkakor.
Saknar också vår årliga glöggfest. Det var alltid roligt att träffas, dricka glögg, sjunga (?) en truddelutt om Byström, äta och dricka vin. Hoppas att vi kan återuppta den traditionen nästa år!!
Kommer säkert att sakna ODD:s julfest också, men som sagt, nästa år.....

Julkort har vi naturligtvis skrivit. Problemet är att vi inte riktigt vet hur lång tid det tar att få dom till Sverige, så vi slänger väl dom på lådan i god tid så dom kommer fram innan jul (kanske runt lucia?)
En julblomma står det naturligtvis i rummet, och en guldfärgad klocka hänger i fönstret. Dessutom ska det upp en krans på ytterdörren och en liten färgglad julgran är placerad i vardagsrummet. Vi vet inte hur man firar jul här, men vi gör på vårat vis i alla fall!!

Annars är det som vanligt här. Vi fick två decimeter snö förra veckan, men den är helt borta nu. Idag är det +11 och höga moln, men inget regn. Till nästa helg ska det bli -15 säger väderspåmännen, men dom är inte så jättebra på att spå väder tycker jag. Otroligt nog så är norrmännens yr.no nästan bättre.
Men det är klart, det är inte lätt att spå väder när det skiftar så snabbt som det gör här. Det kan slå om på någon eller några timmar och då från den ena extremen till den andra.

Ha nu en riktigt trevlig första advent och betänk att om fyra veckor vänder det och blir ljusare igen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar