måndag 25 juli 2011

Glädje och sorg

Tänkte börja den här bloggen med att citera DN söndag:
"Mardrömmen i Norge visar med all tydlighet på en gammal sanning: Den stora striden står inte mellan kristna och muslimer, höger och vänster, utan mellan de som tror på ett öppet, demokratiskt samhälle och de som vill slå sönder demokratin med sprängmedel, automatvapen, bitterhet och hot"!
Och så är det ju, ska demokratin överleva så får vi aldrig böja oss och bli rädda, utan vi måste stiga fram och ta ansvar för vår rätt att leva i ett fritt demokratiskt samhälle, där alla har en plats och en möjlighet att utvecklas som människor! "Frihet är det bästa ting som finnes hela jorden kring" har man ju sagt och det stämmer ju!
Det är också som en god vän i Norrköping brukar säga vid sådana här händelser: "Man kan sätta två nollor bakom antalet avlidna, då har man det ungefärliga antalet på de som är mer eller mindre direkt berörda, anhöriga, grannar, arbetskamrater, skolkamrater och så vidare.
Det känns också bra att se den kraftfulla och beslutsamma uppslutning som skett för offren och de anhöriga i Norge. Traumabehandligen i Norge är mycket bra.
Så om fredagen blev en sorgens dag så blev lördagen betydligt bättre.
Då vaknade man upp till en glad överraskning! Man upptäckte att två av ens närmaste vänner, boende i Sundbyberg, hade gift sig efter 15 års samboförhållande. Med bara två (tre) vittnen gifte de sig i Marabouparken i Sumpan. Samma park som hustrun och jag, tillsammans med dom, en vecka tidigare, hade suttit och druckit muserande vin i!
Extra roligt blir det ju att dom kommer hit om fem dagar för en liten rundtur med bilen. Vi åker via Niagara Falls och Fingerlakes till Maine. Vi stannar tre nätter i Boothbay och äter hummer naturligtvis. Sedan hem igen och avslutar med några dagar i Montreal. Givetvis ska vi besöka Tilleybutiken (som faktiskt har lite rea) och se vad vi kan hitta.
I helgen åkte hustrun och jag ut till Parc Jean-Drapeau, som ligger på den konstgjorda ön Ile Notre-Dame. Man kan åka tunnelbana till grannön Ile Sainte-Helene (som också är en del av parken), men sedan får man gå över en bro till Ile Notre-Dame där racerbanan "Gilles-Villeneuve", Casinot, Olympiska bassängen för rodd och kanot och badet ligger.
När vi kom upp från tunnelbanan på Ile Sainte-Helene så möttes vi av ett stort antal svartklädda unga människor med nitar och jättekängor. Dessutom spelades en musik som var hög och speciell! Vi hade hamnat mitt i uppladdningen för söndagens "Black Metal-konsert". Vi blev också erbjudna biljetter, men vi tackade artigt nej till erbjudandet trots att man hade kunnat få se Kiss och Motörhead livs levande!
När vi kom över till Ile Notre-Dame så var det full fart i Olympiabassängen. Det var drakrodd!!
Massor av ungdomar och stora långa drakbåtar i glada färger.
Det blev en skön promenad i det vackra vädret och två timmar senare kunde vi få var sin välbehövlig kall pilsner!
Som vanligt på måndagen så går nu tvättmaskinen i bakgrunden och nerifrån hörs Josephs dammsugare. Jo, han har med sig ALLT som han använder! Han vägrar att använda vår dammsugare (för dålig kapacitet) eller våra kemikalier till bad och kök (inte de som han tycker är bäst), så då dyker han upp med fem stora kassar och en ryggsäck som innehåller bland annat "Foppatofflor" och lunchen.
Den kommande veckan ska jag försöka bunkra upp mat och dryck.
Tror att augusti kommer att präglas av öl och whiskey, medan september mera går åt "gin och tonic-hållet"! Plus naturligtvis en och annan flaska vin.... hoppas på grillväder...
Kul att få besök och få visa Montreal. Men man får väl läsa på lite bättre om vad som händer i stan så man inte hamnar på hårdrockskonsert igen!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar