måndag 6 juni 2011

Rundturer

När alla i Sverige har en femdagarsledighet i helgen så jobbade hustrun både torsdag, fredag och idag måndag. Hon är ledig kanadensiska helgdagar i stället. Det blir ungefär lika många om man slår ut det på ett helt år, bara det att hustrun har en en fredag ledigt i september, oktober och november, vilket gör att man kan ta små tredagarsturer med bilen runt omgivningarna.
Efter att sonen flugit iväg ner till Florida på lördag förmiddag, så åkte hustrun och jag ner till den lilla byn Des Riviéres för att titta på en av de två överbyggda broar som finns i Quebec. Den här överbyggda träbron byggdes 1884 och är byggd i en stil som kallas "Howe truss style." Familjen som först kom hit, hette naturligvis DesRiviéres och deras "hus", Malmaison manor", är byggt i samma stil som Napoleon Bonaparte´s fru, Josephine, hade i Rueil Malmaison 11 kilometer nordväst om Paris. Nåja, efter att ha fotograferat bron så åkte vi runt på landsbygden några timmar för att se hur det såg ut. Vi hann in på IKEA också...
På söndagen åkte vi sedan längs St Lawrencefloden norrut. Vi åkte inte på motorvägen mot Quebec City, utan 132:an som går ända nere vid floden. Jösses vilka kåkar folk har byggt nere mot vattnet! Tomterna är flera tunnland och på dessa står det palatsliknande hus. Vi brummade så sakteliga upp mot vårt slutmål, den lilla staden Trois Riviéres, där vi intog en riktigt bra lunch. Själva staden verkade vara ett populärt mål för hojåkare och folk med äldre sportbilar. Väldigt mycket folk och massor av uteserveringar. Fick ett intryck av "idyll på sommaren och en håla på vintern!"
Till midsommar, som bara vi nordbor firar här, så har vi bokat rum ner i New England i en liten stad som heter Boothbay. Fick tips av våra vänner att det skulle vara ett bra ställe att bo och äta på, så vi bokade in oss på Welch House Inn nere vid hamnen. I det här området kan man bland annat besöka gamla "lighthouse" och inmundiga diverse rätter från havet. Vi får se hur det ser ut!!
Ikväll blir det nationaldagsfirande i Finska kyrkan som ligger mitt i Montreal. Sverige har ingen kyrka och inte heller något sjömanshus i Montreal, det sköts av den finska där Sverige hyr in sig vid behov. Det blir svenska sånger och uppträdanden samt lite mat och dryck. Ska bli trevligt, även om man måste klä upp sig med kaval och slips.
Det ska bli mellan 25-30 grader i kväll så man får väl ha en lös slipsknut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar