måndag 30 maj 2011

Sommar






Så har då dottern åkt hem till Sverige, efter att ha varit på resande fot en månad i Kanada och USA. Tillsammans hann vi faktiskt se en hel del i Montreal och Ottawa, även om det bara är någon procent av Kanadas yta. Kanada är ju ett jättestort land, bara flygtiden från kust till kust är 6 timmar. Vi hann ju också med en resa till New York som bekant. Nu är sonen här några dagar innan han flyger ner till Miami för en veckas båttur (Allure of the Seas) följt av en veckas bilåkande i Florida (Buick). I tisdags var han och jag nere i Ottawa igen och tittade. Bilen gick bra, men det var mycket köande här i Montreal på ut och hemresan. Stora vägarbeten är på gång med brobyggen och annat. Den nya bilen drar runt litern i blandad körning, men det kan ju bero på att man ibland vill gasa på lite med turbosexan!! Äntligen så har vår grill och våra utemöbler kommit. Nu kan vi sitta ute och äta lite grillat, precis som vi är bortskämda med att kunna göra hemma på Drottninggatan. Uteplatsen här är lite grönare än hemma, men det finns inget stort tak om det skulle komma ett varmt sommarregn. Premiärgrillandet gick mycket bra med T-benstek och mycket grönsaker. Gurkan kom från Mexico! I juli åker tyvärr två av våra vänner hem till Sverige efter tre år i Montreal. I helgen som gick så var dom här och berättade om sina "vattenhål", sina vackra vägar, sina upptäckta små B&B och alla andra tips som man kan få av två som älskar att åka bil runt i Kanada och icke minst i USA. Eftersom vi också tycker om bilresor ute på småvägar, så var det många värdefulla tips som vi fick. Dessutom fick vi en massa fina och användbara länkar, allt ifrån valsafari till slappardagar i soliga Florida. Det tar ju inte mer än en timme lite drygt att nå gränsen till USA och komma ner mot New England. Dit tror jag att det blir ganska många resor under det år som är kvar här. Dessutom fick vi tips om en del mindre gränsövergångar till USA, där det inte tar så lång tid att komma över. Kör man över vi de stora övergångarna, typ Niagara, kan det ta mellan en och en och halv timme med pappersexercisen. Apropå tid, så upptäckte jag att det bara är en dryg månad till vi ska hem till Sverige en vecka. Den här gången flyger vi hem till Arlanda med Air Canada via Frankfurt och hit igen via London. Vi tar ut en liten hyrbil på Arlanda under veckan vi är hemma i Norrköping. Ser fram emot en onsdagspromenad med gubbarna och en eller annan pilsner. Veckan blir nog ganska intensiv skulle jag tro, det är många som man vill träffa och det blir dagliga besök hos gamla mormor. Hoppas på bra väder och att det finns lite gasol kvar till en grillkväll där hemma!

Nu ska jag ta och ansöka om medlemskap i CAA, dvs Kanadas motsvarighet till M. Alltså inte MHF som kanske inte riktigt passar in i vår levnadsstil! Därefter ska sonen och jag gå iväg och köpa ett lite större utebord till altanen. Tror att sommaren har börjat komma, just nu är det drygt 30 grader och klockan är bara tio!!

1 kommentar:

  1. Hej Jan och Eva,

    Grattis till nya fina bilen :-)
    I går hade vi vår Thailandsgolf i strålande väder i Göteborg. Allt var bra, även golfen (sex av oss hade 31 poäng eller mer), och vann gjorde Börje - så det blir Örebro nästa gång.
    Hoppas att det kan arrangeras så att ni kan vara med - vet ni redan nu när ni är hemma i Sverige igen nästa år?

    Alla hälsar

    Lena och Curt

    SvaraRadera