måndag 13 juni 2011

Nationaldag och Formel 1

Kan meddela att nationaldagsfirandet gick bra! Vi var ett 80-tal mer eller mindre svenska personer som sjöng nationalsång (som vi bara var några som kunde utantill), samt åt en alldeles utmärkt buffé som styrelsen för svenska klubben hade fixat. Vi höll ju till i Finska kyrkans lokaler, som visade sig vara en större lägenhet i ett gammalt patrisierhus nästan mitt i Montreal. Ganska nergånget men med stor potential, som man brukar säga när det skulle behövas lite renovering. Men trevligt var det!!
Det var föresten på Svenska klubben som jag lärde känna G., som är österrikare och gift med en svenska här i Montreal sedan 35 år. Han talar utmärkt svenska. Det var han som lyckades fixa en bra biljett/plats till Formel 1-tävlingen i söndags. Jag åkte metron till Jean Drapeau som ligger ute på ön Ile Sainte-Helene. Sedan får man promenera ca 15-20 minuter över en bro till nästa ö, Ile Notre-Dame, där racerbanan ligger. Här ligger föresten även Casino de Montreal.
Det var verkligen en upplevelse att vara på en Formel 1-tävling. Massor med folk och en fantastisk stämning. Vi kom dit vi 9-tiden och började med att se Porsche och Ferrari tävla i var sitt race innan den stora tävlingen skulle börja klockan tretton. Efter den sedvanliga presentationen och rundturen med förarna, började det regna lite grann. När sedan loppet började så regnade det lite mer och efter 21 varv så stoppade man tävlingarna, för då öste det ner. Efter 20 minuters sittande i ösregnet och dyblöt tycke undertecknad att jag hade "been there, done that" och åkte tillsammans med 20.000 andra hem. Efter 1½ timmes paus körde man igång igen och kunde avsluta tävlingen som vanns av Janson Button. Men då hade jag redan tagit en varm dusch, tömt ryggsäcken på vatten och hängt mina kläder på tork, samt fått lite värmande dryck av hustrun. Så en halv tävling har jag sett. Funderar på att köpa biljetter till nästa år också, inte för att jag är fanatiker, utan mer för att se en hel tävling under rätta förhållanden.
Senare på kvällen och nu under natten, har det ösregnat hela tiden! Inget stilla drizzlande utan ett riktigt klassiskt ösregn med lite åska. Just nu är det ca 14 grader och mulet, men onsdag och en vecka framåt ska det bli 30 grader och sol igen och det låter ju bra, för på onsdagkväll är det pubafton igen med svenska klubben!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar