tisdag 24 maj 2011

Ottawaresa



Ottawa heter ju Kanadas huvudstad. Här håller alla ambassaderna till, och här finns det också en massa intressanta muséer. Bland annat finns här Museum of civilisation, som behandlar Kanadas historia. Till denna stad gick bilens första resa. Bilen ja, den kom till slut, efter det att hustrun hade besökt olika myndigheter både här och där. Tur att hon har en hel del erfarenhet av myndighetspersoner, och att vi hade med oss den fransktalande försäljaren, när vi skulle hämta ut registreringsskylten. Först besökte vi ett ställe i Laval men det var fel, så då åkte vi vidare till nästa. Där blev det lite förbistring mellan de fransktalande damerna bakom glasrutan och den ständigt leende försäljaren som var med. Tydligen så gjorde hans trevliga uppsyn att damerna till slut, efter lite telefonsamtal, lämnade ut vår registreringsskylt. När detta var löst så kunde vi åka och skruva fast skylten på bilen (bara skylt bak). Ska ta en bra bild på bilen till nästa blogg!

I övrigt har det varit en bra vecka eftersom dottern varit här. Besöket i Ottawa var verkligen trevligt. Inte bara för besöket på museet utan också för alla tulpaner som finns i Ottawa under maj månad. Det holländska kungaparet skickar varje år ett antal tusen olika tulpanlökar till Kanada som tack för att dom fick vara här under andra världskriget. Direkt efter kriget kom det 100.000 lökar och tydligen så fyller man på med ca 30.000 varje år. Det var kul att se, även om många var mer eller mindre överblommade . I övrigt så kan meddelas att "17-majlunchen" var god och välsmakande. Ett dussintal medarbetare (och respektive) hade mött upp och lät sig väl smaka på en italiensk restaurang. Gratis är gott! Har också besökt "kinakrigarna" igen, denna gång tillsammans med dottern. Men jag passade också på att se utställningen om Napoleon, eftersom jag redan hade sett lerkrigarna från Kina en gång tidigare tillsammans med sonen.

I onsdags var vi på Pub-afton med Svenska klubben. Den här gången dök det upp ett tretiotal personer (mer eller mindre svenskar). Alltid kul att träffa lite svenska människor och tala om livet. Eventuellt så kan jag ha lyckats få ta över en biljett till Formel 1, när tävlingen går här i staden i mitten av juni. Vi får se hur det går....I övrigt så har vi planterat blommor runt altanen och i lite olika krukor. Till helgen så ska det, om allt fungerar, dyka upp en gasolgrill och lite nya trädgårdsmöbler. Vi får se om hyresvärlden håller det som lovats. Nu ska jag strax åka och hämta hustrun och sedan vidare till flygplatsen för att vinka av dottern som ska försöka ta sig hem till Göteborg. Vi får se hur det går med askmolnet, men än så länge ser hon ut att kunna komma över till Europa i alla fall.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar