måndag 16 maj 2011

Planeringar




Nu har det regnat sedan i fredags, och det ser inte ut att sluta de närmaste dagarna. Prognosen säger att det ska vara regn och regnskurar hela veckan, och även den kommande helgen. Men en tröst i bedrövelsen är att temperaturen ska stiga från 7-8 grader till 20! Men fortfarande regn alltså!! Grannarna tittar konstigt på en och säger, "att en så här dålig vår har man aldrig haft i mannaminne. Någon måste ha dragit hit detta oväder!" Nåja nu vet man ju, för det första, att ett mannaminne brukar vara mellan tre och fem år, och för det andra, att vi invandrare bara brukar dra med oss fattigdom och torka hemifrån och inte översvämningar och ösregn.


Från säker källa meddelas, att man sett en Volvobil på en järnvägsvagn på rangerbangården i Montreal! Dock har man inte sett någon registreringsskylt kommen från den byråkratiska kvarnen ännu. Troligen sitter det någon och funderar på om han/hon ska fixa till skylten denna vecka eller nästa. Därefter ska det, säger försäljaren, bara vara att försäkra bilen och brumma iväg ut i Montreals kaosartade trafik. Största problemet är nog inte själva körandet, utan att kunna undvika alla de tre decimeter djupa potthål som finns överallt i stadens gator (och även utanför staden). Enligt vår städande vän Joseph, så är underhållet av vägarna eftersatt sedan årtionden, för att inte tala om vattenledningarna. 50-60 procent av det kranvatten som pumpas in i ledningarna försvinner ut i naturen i läckor. Och eftersom alla som betalar skatt anses vara kommunister, så finns det lite dåligt underlag (läs pengar) till förbättringar. Men skulle vi nu få en bil denna vecka, så ska vi ta en tur upp till Quebec City till helgen. Det tar cirka tre timmar att köra dit.


Veckan som gick så tätade jag lite fönster, fixade utebelysningen (som varit sönder i två år) och gjorde klart det lilla "vattenfallet" i trådgården. Snart kommer grillen och utemöblerna också hoppas vi. Fast just idag behövs dom ju inte med tanke på vädret.


I lördags så bestämde vi oss för att göra en snabbvisit i Sverige mellan den 10 och 17 juli. Vi flyger via Frankfurt till Arlanda och via London hem. Sedan har vi en hyrbil en vecka att köra runt med i Östergötland.


Som vanligt när det är måndag så brummar tvättmaskin och tumlare i bakgrunden. Måste fixa till lite skjortor till i morgon när det är 17 maj. Vi har blivit inbjudna på lunch av Nordiska delegationen (Norges representant). Ska bli roligt att träffa lite nytt folk. Blir, för min del, premiär för kostym och slips i Montreal......


Nu får vi hoppas att väderguden har lite uppehåll i regnandet, så dottern och jag kan få promenera lite i Montreal den här sista veckan innan hon åker hem till Sverige!




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar