måndag 30 november 2009

Storbandsjazz och glöggfest



I veckan som var fick jag följa med Ingvar Karlsson på storbandsjazz. Det var Jan Slottnäs storband, 17 musiker och 5 sångare, som uppträdde på De Geer hallen och spelade jullåtar med Glenn Miller sound! Tyvärr så var salongen bara halvbesatt, men det var bra stämning i alla fall. Men man sänkte nästan medelåldern när man kom dit med sina 63 år!

I onsdags, efter vår promenad, så gick Sax och jag till LFV och fikade. Jag hade bakat lussekatter som jag hade lovat i ett svagt ögonblick. För säkerhets skull hade vi också köpt med oss en extra krans. Det blev som vanligt inte mycket över. Konstigt hur mycket folk det finns i katakomberna!

Jag fortsatte bakandet, inför fredagens glöggfest, med matbröd och saffransskorpor. Kan man bara klockan och läsa innantill, så kan man baka säger hustrun och det stämmer tydligen.

På torsdagskvällen var det ODD-möte i invigningsgraden. Extra kul att Sture kunde ta sig tid att komma ner från Sumpan och vara med.
Tyvärr kunde han och Cajsa inte delta i fredagens glöggfest, eftersom hon ska vara en del i tidningen Buffés matprovar- och matlagningsteam under nästa år, och dom hade möte hela lördagen i Stockholm. Men det går fler tåg! Och apropå tåg och resor, så är man lite avundsjuk på Sture och Cajsa som, nu när det är halvruggigt väder, sticker ner till Australien i tre veckor.
Hoppas att dom får en kanonresa. Men det får dom säkert, dom är ju vana att resa ute i stora vida världen.

Så kom då all belysning upp på fredagen. Vi är ganska förtjusta i lampor och stjärnor och sånt, så det finns nu i alla fönster. Ser riktigt mysigt ut! Visst är det konstigt att det genast blir lättare sinnelag, till och med på en grå måndag som idag, när det kommer upp lite belysning?!

Och på fredagen var det alltså dags för vår årliga glöggfest. I år var vi tolv personer som drack Evas hemlagade glögg, åt pepparkakor med mögelost och käkade gulaschsoppa. Som vanligt mycket bra stämning och givetvis sjöngs visan om Bröderna Byström från Örnsköldsvik och Fredrik läste julevangeliet i år också. Som sagt, bra stämning är lätt att få med positiva och öppna vänner!!

Förutom att vi adventspyntade hos mormor på lördagen, så hann vi prova årets julglögg, den med clementinsmak. Vi fick tips att dricka den kall med en isbit, som en apertif och det fungerade jättebra. Smakade lite som vit vermouth.

Eva drog precis iväg till Zurich. Hemma igen på onsdag kväll. Det är sista resan före jul och det känns skönt för alla parter. Sedan blir det julresa och firande hos Niklas i Drammen.

Nä, nu är tvättmaskinen klar med första turen och ska fyllas på igen. Sedan blir det den dagliga promenaden, idag i lätt duggregn!

1 kommentar:

  1. Vi var på Tonhallen i Svall för några år sedan och hördepå Slottsnäs ork. Toppen och fullsatt i salongen.

    SvaraRadera