måndag 9 november 2009

Svininfluensan går mot jul

Inga svin och grisar överlever väl julhelgen? Hoppas att det är lika för svininfluensan och att den avtar efter jul. Själv fick jag ju spruta förra måndagen och kände ingenting förrän på onsdag eftermiddag, men sedan dess har det inte varit så kul. Fick tillbaka min förkylningsyrsel och ont i leder och muskler. Men det visar väl bara att vaccinet fungerar och bildar antikroppar som det ska. Hoppas att det blir bättre nu denna vecka.

Veckan som gick var annars en hyfsad vecka frånsett ovanstående. Fick en trevlig kväll med Sture på The Black Lion, där vi drack några smakrika öl och åt god mat. Alltid kul när kompisar från det gamla jobbet hör av sig när dom har en ledig kväll och är i Norrköping.

På onsdagen var det den sedvanliga promenaden med Sax och Roffa. Det skvallras och spekuleras under vår promenad som avslutas med lunch och spel på Solvallas onsdagstrav. Den här veckan blev det ingen vinst på onsdagen (förutom jag som fick in min dubbel till 25 ggr) men på lördagen fick lördagsbolaget in 250 kr på V75. Vid lunchen på onsdagen var vi faktiskt 8 personer som dinerade och spekulerade om verkets framtid. Mycket stimulerande nu när man kan tycka en massa utan att ha något ansvar :-)

Lena åkte till Niklas i Drammen förra torsdagen och åker hem till Göteborg idag måndag igen. Hon har hjälpt storebror med val av gardiner! Jag trodde att alla skulle ha en grön nyans, men det är tydligen bara ett rum som har lite grönstänk i gardinerna. Lena har en liten förkärlek för grönt (inte bara när det är riksdagsval). Niklas fick investera i en riktig borrmaskin och expanderskruv för att få upp gardinstängerna. Eftersom han är sin fars son, och hatar dåliga verktyg, så köpte han en Bosch borrmaskin som även kan vara en skruvdragare.

Niklas berättade att i Norge har man nu bestämt att man på apoteken kan skriva ut recept till de som behöver Tamiflu för svininfluensa. Man behöver alltså inte gå till en läkare. Men kunden måste säga att man själv är sjuk eller att man har någon nära anhörig som är sjuk! Och hur kollar man det? Det går naturligtvis inte och man måste lita på kunden. Men det är en bra affär för apoteket, om räknar bort allt merarbete för personalen, apoteket tjänar inte bara pengar på läkemedlet, man tar 20 nkr för att skriva ut receptet!

Såg också att norska oljefonden hade satsat pengar i det bolag som framställer influensavaccinet, så de pengar det kostar att vaccinera delar av det norska folket, det tar man igen på förtjänsten i framställningsledet! Norrmän kan!!

Vi har också bytt gardiner! I vardagsrum och "bibliotek". Nu går rummen i en röd nyans (som i riksdagsvalen :-). Det närmar sig ju jul och den 28 november så har vi vår sedvanliga lilla glöggfest. Dagen efter så ska Eva och jag äta ett litet julbord, något som vi i vanliga fall aldrig brukar göra längre. Men i år blir det av!

Igår, på Fars Dag, var jag och Eva på Palace och åt middag, en plankstek, men inte med kött utan med gös! Väldigt smakfullt.

I söndags, efter det sedvanliga besöket hos mormor, så gick vi in och tittade på Audis nya A5. Det har kommit en modell med 4 dörrar nu och den såg verkligen läcker ut, synd bara att den är så dyr. Kostar mellan 375 och 500.000 och det lägger jag nog inte ut på en bil!

Inte just nu i alla fall, men man vet ju aldrig hur lottokulor och hästar beter sig i framtiden........

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar