tisdag 20 september 2011

Montreal runt


Så har det gått en vecka igen, en vecka när hösten började knacka på dörren. Vädret har ändrats markant här i Montreal. Nu har morgontemperaturen sjunkit från runt tjugo grader till ensiffrigt. Man tycker ju att om man är på samma breddgrad som Paris så borde det vara lite varmare nu i september, men inlandsklimatet gör att så icke blir fallet. Det är inte dumt med Golfströmmen.....

I slutet av förra veckan så kom syster yster hit och vi har hunnit med en hel del faktiskt. Det har varit soligt alla dagar tills idag tisdag, så vi har gjort det "vanliga programmet" som man ska göra i Montreal, det vill säga promenad upp på Mont-Royal och beundrat utsikten (bilden), promenerat nere i hamnen och fikat, samt glanat i skyltfönsterna på Saint Catherine.
Idag när det har slutat regnat (tror att det redan har gjort det), så ska vi ta Metron till Olympiastadion och Biodomen. I Biodomen finns ju djur och växter från de fyra växtzonerna som Kanada har och det är alltid kul att besöka och betitta dom, även om man vanligtvis får knuffas med en massa skolungdomar som anlänt i sina knallgula bussar. Hinner vi så blir det Fjärilsmuseet också.

Onsdag eller torsdag så skall vi försöka få ett bord på "Elaka kockens" nyöppnade restaurang. Gordon Ramsey har tagit över en gammal restaurang och renoverat, men ska ha kvar det gamla konseptet, det vill säga kyckling! Huset har ju en stor kyckling på taket. Tyvärr har han, lite gnidigt tycker jag, infört att man inte kan boka bord om man är färre än åtta personer. Vilket innebär att det oftast är en lång kö med folk som står och väntar på lediga bord. Vi ska prova att gå dit vid halv sju så får vi se om man kommer in. Eller så bokar man för åtta och tar med sig fem från kön när man kommer???

Så har vi lite smått börjat planera för en veckoresa ner mot Boston. Det är bara 52 mil dit ner, så man kör ju ner på en dag. Sedan hade vi tänkt vara några dagar runt Cape Cod innan vi återvänder norrut. Vi får se hur det går med hotellrum, det är ju Thanksgiving Day just då, men då brukar väl amerikanerna åka hem till föräldrarna och äta kalkon??

Nu blir det en stor kopp kaffe så man orkar ut i ruggvädret....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar