måndag 12 september 2011

Helgen som gick...


Den här helgen hade hustrun bestämt oss för att åka till IKEA och köpa några mattor. Här i staden har vi två IKEA, ett som ligger nordost om staden och är lite större, samt ett lite mindre IKEA liggandes sydväst om staden.
Lördagen då resan skulle påbörjas, var solig och fin. En typisk dag för lugna promenader i ozonmättad terräng, och inte i bil på väg över Cartierbron. Köerna började redan inne i centrum. Trafikkulturen här är kanske inte vad man skulle önska sig. Det är en massa filbyten och halsbrytande manövrar, i hög hastighet, som man vanligtvis bara ser på biltävlingar.
Eftersom jag troligen har börjat bli lite (?) senilelak, så steg blodtrycket lite över vad som är bra för undertecknad. Men efter att ha undvikit att krocka med någon racerbil eller köra över någon cyklist som körde mot rött, avverkade vi de 17 kilometrarna på ganska exakt en timme. Även jag som humanist inser att medelhastigheten blev just 17 km i timmen!! Och då höll jag ändå över 100 på motorvägen en kort stund.....

Väl inne på IKEA så köpte vi en glasskål, fyra tabletter, ett paket servetter i matchande färg och två blommor. Som ni säkert lägger märke till så blev det inga mattor, som vi egentligen hade åkt dit för att köpa!!
Nåja, man kan ju åka dit fler gånger, eller till IKEA söder om stan. Eventuellt...
Men det är en upplevelse att höra de fransktalande kanadesarna uttala alla namn med å, ä och ö.
För alla produkterna har ju sina namn på svenska, som till exempel Hålö, Märta eller Håknäs. Då har man lättare med bokhyllan Billy!! Träffade en ung dam som jobbade i kassan, och som när hon hörde att vi var svenskar, berättade att hennes högsta dröm var att få åka till Sverige och Älmhult.
IKEA-familjen??

Påverkade av lördagens sittande i köer, så bestämde vi oss för att söndagen skulle ägnas åt promenad. Så vi gick ner till gamla staden och hamnen, åt en lobsterroll på uteserveringen och promenerade sedan längst kanalen till Atwater market. Konstaterade att man kunde hyra kanot och elbåt (!) för att lugnt guppa omkring inne i kanalen. En timme elbåt kostade 40 $. Kanot var billigare. Men eftersom vi nu hade börjat få vätskebrist efter tre timmars promenad, så började vi spana efter ett vattenhål. Vattenhål fanns, men inget som serverade kall öl, så vi tog metron hem till altanen och avnjöt drycken där.

Den här veckan har börjat som vanligt med Joseph som har städat och jag som har tvättstugan. Men innan dess så hann jag med att träna lite på Nautilus.
Joseph har just blivit klar och dragit iväg till nästa lägenhet och jag har en maskin kvar innan allt är klart.
Man vill ju att allt ska se bra ut nu när min syster dyker upp på torsdag.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar