måndag 29 augusti 2011

Blåst och regn


Så har då orkanen Irene passerat öster om oss, men då var hon tack och lov bara en "klass 1 storm". Montreal var precis i västra kanten på henne, så det blev "bara" lite fallna träd, vattenfyllda källare, men många utryckningar för brandkåren. Brandstationen ligger inte långt från vår lägenhet så man hör när dom brakar iväg, och det gjorde dom stup kvarten i natt. Nu är det hög klar luft, 20 grader varmt och sol, så det ändrar sig fort i det här landet också.

Man märker också att det går mot höst för nu har skolan startat. Idag var det stor uppståndelse på skolgården när alla nya "förstaglyttare" skulle börja. Som vanligt fullt av föräldrar, ballonger, fanor, högtalarmusik och tal!  Ska man börja ett skolår, så ska man göra det utomhus och med fransk finess.

Igår i ösrenet och blåsten, så kom det en plingande bil ute på gatan. Men det var inte glassbilen, utan det var knivsliparen!! Jo, det är sant, knivsliparen kommer ungefär varannan månad och han slipar allt från köksknivar till bladen på gräsklipparen. Igår hade han nog inte så många kunder i regnet. Vi har ännu inte nyttjat hans tjänster.

I fredags så åkte våra vänner från Geneve hem, så nu är det tomt i nedre botten igen. Joseph har just måndagsstädat klart, så hela lägenheten är nu välluktande och ren. Nästa besökare blir min syster som dyker upp om två veckor.
Det är verkligen en ynnest att ha städning två gånger i veckan ingående i hyran. Då kan man ju koncentrera sig på tvätt, strykning, handlande, matlagning, personlig träning och hygien ;-) !

Träning ja, jo, det går riktigt bra. Är inne på min andra vecka nu och har inte kunnat hitta några förslitningsskador ännu! Just nu känns det lite overkill att vara inomhus och träna, men jag vet ju hur vintern ser ut här och då tränar man inte ute förrän mot februari, när man kan åka skidor. Nu har jag ju ett rutinpass när jag tränar och ska försöka hålla det över vintern. Vi får se hur det går!

På fredag efter lunch så åker vi norrut några dagar. Vi ska först åka upp till Baie Saint Paul och Auberge La Pignoronde. Vi har fått stället rekommenderat av Bosse och Ankie. Inte för boendet utan för en bra restaurang. Ska bli roligt att komma upp dit och få provsmaka.
På lördag åker vi så vidare upp till Tadoussac och Auberge Maison Gagne, där vi ska bo till på måndag. Hustrun har ledig dag på måndag så det blir en liten långhelg. Om det är vettigt väder på söndagen så ska vi åka ut och titta på valar. Vi får hoppas att det fungerar, annars blir det lite sight-seeing per bil i omgivningarna. Det är cirka 450 km att åka hem på måndagen.
Rapport och lite bilder från resan kommer nästa gång!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar