tisdag 26 april 2011

Slut på påsken






Så var det då slut på påsken. Alla som varit på Blåkulla är hemma igen, kvastarna och kaffepannorna används som vanligt och katten ligger helt slut framför spisen.


Här har det flugits runt staden med besök på Biodomen, med alla djur och växter, Fjärilshuset, där man fick se både små och jättestora spinnare fladdrande runt huvudet, samt Biosfären med tillhörande solcellshus. Det kommer mer berättelser om dessa olika platser om några veckor.


Idag åker dotterns trevliga kompisar hem till Sverige igen. En vecka går alldeles för fort när man, som dom, vill se så mycket som möjligt. Men dom kör det sista museet nu några timmar innan flyget går!

Men förutom ovanstående så har vi, i vanlig ordning, släpat upp hela gänget på toppen av Mont Royal för att få se Montreals skyline. Den dagen hade vi också tur med vädret som man säger.


Ungdomarna har provätit den quebeciska snabbmaträtten "Poutine", som är varma pommes frites, bitar av halvsmält ostmassa, dränkt med brunsås! Smakar som det låter! Maträtten uppstod på 50-talet på den quebeciska landsbygden men har nu spritts till hela Kanada. Finns även att få i USA sägs det.

Nåja, då var det bättre smak på den tibetansk-indiska restaurangen vi besökte på påskaftonen. Där var det kryddat så det räckte och det gjorde även portionernas storlek. Som vanligt på restauranger av österländsk typ så var dom rejält tilltagna.

Vi har naturligtvis släpat upp ungdomarna på den italienska marknaden också. Det enda som vi köpte vid detta tillfälle var lönnsirap, som kostade en bråkdel av den kostar i Sverige.

I morgon kommer Joseph och städar lägenheten igen. Kanske blir det något fönster tvättat också om det inte regnar som det gör idag.

Var föresten in på vädersidorna och kollade vädret för New York mån-fre nästa vecka när vi ska åka dit. Gissa vad.....regn tisdag, onsdag, och torsdag! Måndag och fredag är resdagar!!

Men det hinner väl ändra sig får man hoppas!

1 kommentar:

  1. Har era metrolju... nej, meteorologer där över samma träffsäkerhet som de svenska, så finns väl hoppet om bra väder i New York kvar, eller hur?

    SvaraRadera