måndag 18 april 2011

Information och cykelpolo


Att det är lite annorlunda i det här landet när det gäller säkerhetsföreskrifter och information på varor, visste vi om innan vi kom hit, men att det skulle vara så här mycket info på en sittdyna till utemöbeln hade vi ingen aning om. Förstår att IKEA måste ha massor av varianter på sina lappar. Den första lappen talar om att dynan kan brinna om man har den nära öppen eld enligt "requirements of california bureau of home furnishings tecnical bulletin 117". Så är det en lapp som talar om att det bara är nytt material i kudden (ingen indisk lump alltså) enligt Provincial Law, sedan en lapp som bevisar kuddens innehåll än en gång, men nu enligt Kanadensisk lag. Därefter en fjärde lapp som på 15 språk (ej svenska) talar om innehållet och tyget, samt avslutningsvis en "svensk lapp" där namnet på kudden står (Hållö) och tvättråd. Ingen av lapparna får enligt lag avlägsnas av någon annan än den som köper kudden!! Lapparna går dessutom inte att riva bort (är av något slags tyg) utan måste klippas bort med sax, helst utan att förstöra kudden.

Hämtmat är mycket vanligt här i Montreal. Åtminstone där vi bor. Man beställer gärna pizza, kyckling eller annan mat vid 21-tiden på kvällen när det börjar suga i tarmen. Grannarna använder med förkärlek "Alacarte Express", som då dyker upp med en stor värmeväska, något som vi ska prova lite längre fram. Tills idag har vi bara hunnit med pizza-express och hämtkyckling. Man tar seden dit man kommer, och snart börjar grillsäsongen. Varje altan eller balkong har en grill, så inom kort börjar det ryka och lukta grillat i omgivningarna, så även hos oss.

Måste än en gång säga att Svenska Klubbens pubkvällar är jättetrevliga. Inte bara för att man talar svenska, utan även för alla bra tips man får på teater, bio, lediga jobb och inte minst affärer. Sedan lär man ju sig hitta till bra pubar också......

Har ni sett på cykelpolo någon gång? Alltså hästpolo utan häst, men med cykel istället. Det spelas här på skolgården när det är lördag-söndag och inga elever i skolan. Stora vuxna karlar kommer med sina cyklar och sina poloklubbor. Man bör ha några extra klubbor, för det händer att man cyklar av skaften! Man bör också ha en bra balans och kondition för att klara av spelandet som pågår hela dagen med avbrott endast för matraster.

Annars rullar dagarna på med de dagliga bestyren. I morgon kommer dottern på besök tillsammans med två kamrater som stannar över påsken. Dottern stannar ju kvar en månad och då hinner man ju med att umgås en hel del.

Hoppas bara vädret blir bra, så vi kan knalla runt och titta på stan utan paraplyer!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar