måndag 26 oktober 2009

Höstgardiner och dillkött

Veckan har varit lugn utan större revolutioner. Inga vunna pengar på varken trav eller lotto.
Efter att ha bytt vårdcentral från Väven till Medicinskt Centrum så fick jag tid hos en kvinnlig läkare som skickade iväg mig på ännu en gastroskopi. De tidigare gångerna så har jag ju varit hos en privat läkare i stan, men nu bar det iväg till stora sjukhuset. Det visade sig att slangen på sjukhuset bara var hälften så tjock som hos privatläkaren. Det är inte alltid som den privata vården vill investera i nya grejor! Mycket bra bemötande av en läkare och sköterskor, och snabb undersökning på sjukhuset samt ny medicin. Vi får se hur det går.....
På torsdagkvällen var det ODD och det blev ganska sent. Vi blir gärna några gubbar som sitter kvar med en whisky och pratar till midnatt. ODD är ett bra ställe för återhämtning och det ges tid till både eftertanke och god mat och dryck.
Eva hade bestämt oss för att köpa lite nya höstgardiner till köket, så det gjorde vi på lördagen. Därefter, eller under tiden, grejade också Eva med att göra dillkött på delar av det lamm som vi köpte förra veckan. När gardinerna var uppe så belönade vi oss med en sillunch och en liten snaps. Inte helt fel i höstrusket!
På lördagen provade vi dillköttet. Jättegott! Men vi provade också en riesling från Saar-Mosel. Det är jättesvårt att hitta någon sorts vin till dillkött men en riesling brukar gå bra. Men inte den här!! Den hade kraftig korksmak och var urinfärgad. Det är faktiskt bättre med skruvkork som börjar finnas på de flesta flaskor idag. Inte bara för att det är lättare att återförsluta, något som i och för sig inte händer så ofta hos oss, utan främst för att vinet nästan aldrig blir förstört av dålig korkförslutning. Tänk att Sverige var ett av de första länderna i världen som hade skruvkork. Minns ni lantvinerna från Frankrike, Spanien mm! Där var det skruvkork, men så buteljerade vi dom i Sverige också! Vinet kom i tankbåtar som bl.a hette Vinland och Vinia.
Och så har jag gått med i PRO! Delvis för att det är en gammal flygledare, "Dallas", som är ordförande. Jobbade med "Dallas" på Arlanda 73-74. Nu ska vi se vad dom kan ha för kul för sig på dagarna.
På torsdag är det vinprovning igen med senioruniversitetet. Man börjar hitta rätt....... :-)

1 kommentar:

  1. Det har vart lite dåligt med ODD den senaste tiden, men det har vart mycket resa. Nästa vecka t.ex. då är jag i Norrköping mån-ons

    SvaraRadera