måndag 12 oktober 2009

Kultur och sarv




Den gångna veckan har gått i den trevliga samvarons och kulturens tecken.
På onsdagkvällen träffade jag bl.a Roland, Masen och Ronny på Bishops och tog en öl. Det är ju alltid kul att träffa sådana som man kan ljuga med......
På torsdagen blev det Show Boat i Värmekyrkan. Show Boat är baserad på en roman av Edna Ferber och musik och libretto av Jerome Kern och Oscar Hammerstein II och hade sin premiär på Brodway 1927. Musikalen var lite kontroversiell då den bl.a tog upp blandäktenskap och segregering. Men en Succé blev det. I den här uppsättningen var det en blandning av amatörer, proffs och ett integrationsprojekt, där några invandrare från bl.a Somalia, spelade de bomullsbärande slavarna. På det hela taget var det en bra föreställning med tanke på lokal. Man satt visserligen inte något vidare, men det uppvägdes av entusiasmen hos de unga dansarna. Den stora behållningen var Chrisian Zell som själv bar upp stora delar av föreställningen.
På fredagen ringde Lena och berättade att hon tänkte komma på besök på lördagen för att Liine hade en liten fest pga sin diplomering. När Lena hörde att vi skulle vara i Sumpan lördag-söndag så utsträcke hon sitt besök till måndag lunch. Det var ju bra, då kunde vi ju träffas på söndag kväll.
På lördagen drog Eva och jag iväg till Sumpan för att gästa Sture och Cajsa. Efter en enormt nyttig lunch (mycket grönt men fint vitt vin), så provade Eva och jag att åka på några gamla T-banebiljetter som vi hade kvar. Dom var inte giltiga! Det var ett tag sedan vi gjorde stan uppenbarligen. Men in kom vi i alla fall tillsammans med Sture och Cajsa och efter en öl på en uteservering ( i solen!) på Medborgarplatsen, så såg vi "Buddy Holly" på Göta Lejon. Ett väldigt drag och mycket rock n`roll. Träffade en gammal FL-kolega från Sundsvallstiden, Anders Andersson. Världen är liten.
Efter föreställningen så bar det av hem till Sumpan för middag. Förrätten (den med det gröna) hade vi ju redan ätit upp till lunch, så efter en god aperitif, grep vi oss an varmrätten. Den gick inte av för hackor! Det var sarv-tournedos dvs tournedos gjord på sarv, som är samernas benämning på rentjur. Sagolikt gott!! Till detta avnjöts ett gott rött vin, hemsläpat från Toscana av värdfolket i deras nya Volvo C30 racer, och bevarat i den nya vinskåpen (som inte alls brummade som min vinkyl).
Efter en god frukost på söndagen, så gasade vi iväg mot Ljusfallshammar och Tommy och Britts jättefint upprenoverade torp. Där köpte vi ett färdigstyckat lamm. Tack och lov var alla bitarna uppmärkta så man har en aning om vad det är för fryst klump man tittar på i frysen.
Hemma langades allt, som sagt, in i frysen och Eva, Lena och jag kunde gå ut och äta en lite sen middag på Asti. Stans bästa italienska matställe med italiensk själ! (Sorry Pappa Grappa!!)
Måndagen inleddes med ett läkarbesök för min del. Magen är inte riktigt som den ska och det blir också mycket riktigt en ny gastroskopi. Dessutom togs det en massa prover på sköldkörteln. Vi får se vad det blir av detta.
Den kommande veckan åker Eva till Bryssel onsdag-fredag och både ikväll och tisdag kväll är Eva upptagen. Eftersom jag är borta fredagkväll (ODD läger) så ser vi nu fram emot en trevlig lördag, som förhoppningsvis kan avslutas med en middag på tu man hand i hemmets lugna vrå.
På söndag blir det kultur igen!! The Real Group i de Geer-hallen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar