måndag 11 juni 2012

Tre veckor kvar

Så är det bara tre veckor kvar i Montreal.
Tiden har gått fort måste man nog säga, men jag tycker att vi har hunnit med en hel del. Framför allt har vi nyttjat Evas lediga tid till att resa omkring, antingen i Kanada eller så i USA. Hem till Sverige har vi varit totalt fyra veckor under våra 1½ år här i Kanada, en vecka i somras och tre veckor i julas, då vi också hann med att träffa Caroline för första gången och fira jul tillsammans med Lena hos Niklas i Drammen.

Den gångna helgen har hela Montreal varit upp-och-ner vänd, med avstängda gator, trafikinfarkt och demonstrerande studenter. Jo, dom håller på fortfarande och har nu protesterat i sex månader mot höjda terminsavgifter på universiteten. Tyvärr verkar det som om de seriösa studenterna, som demonstrerar på ett demokraiskt sätt, har blivit färre och ersatts av mera proffsdemonstranter med förstörda bilar, krossade skyltfönster och slagsmål med polisen som följd.

Vi har ju haft besök av Per och Carin och det har varit jättetrevligt. Per fick ju resa och F 1-biljetter av Carin på sin 50-årsdag, en inte alls så dum present. Så medan Per och jag varit på tävlingarna fredag-lördag-söndag, så har damerna shoppat loss i de små butikerna här uppe på platån. Nere i stan finns ju alla de kända (och dyra) märkena, men här uppe på Laurer och St Laurent finns det många små lokala butiker med väldigt snygga egendesignade och annorlunda kläder, skor och tillbehör.

Naturligtvis så började vi med ett besök på ICAO med efterföljande lunch uppe på Hiltons takterass.

Carin, Eva och Per på ICAO

Dagen därpå promenerade vi som vanligt upp på Mont Royal så dom kunde ta den "berömda" bilden ut över storstaden Montreal. Eftersom det var en karnevalsliknade stämning nere på staden, så gick vi naturligtvis ner och tittade på spektaklet. Som sagt, avstängda gator, montrar med olika bilar, tröjförsäljning av alla kända racermärken, lättklädda damer, ölstånd (!), trångt och varmt som dock kunde avhjälpas vid ölutskänkningen. Lunch och öl blev det på Huley´s, som ju är Svenska Klubbens stamlokus. Senare på kvällen blev det brakmiddag nere på restaurang Wood 35.....

Avstängda gator under "Nuit blance" och tävlingen

På fredagen började damerna sin shopping, som höll på i dagarna tre. Under tiden satt alltså Per och jag och tittade på Formel 1, Porschecup, och Ferraricup. Åska och slagregn på fredagen gjorde att vi kom hem som dränkta kattor, men med hjälplig dryck så var vi snart torra och glada igen.

Jodå, vi hann ner till restaurang Prunelle också. Dit gick vi på lördagkvällen, men söndagens middag intogs på vår altan eftersom damerna hade vandrat upp till italienska marknaden och handlat förnödenheter inför kvällen.
Carin och Per på La Prunelle

Den gångna veckan har således haft alla ingredienser för en lyckad samvaro; åska, slagregn, sol, shopping, brummande bilar av olika kulör och styrka, många goda öl och mycket god mat.
Ett extra tack till Gerold som fixade biljetterna och till Gerry för trevliga timmar på läktaren!

Gerry, Gerold och Per på "vår" läktare

Just när detta skrivs så är det 31,4 grader varmt ute, mycket hög luftfuktighet och klibbigt, det blir nog åska till kvällen........

1 kommentar: