tisdag 8 maj 2012

Lång och trogen tjänst

Så har det då gått 36 år sedan man sa sitt "ja" till Eva i Sofia kyrka uppe på Vita berget. Tiden går ganska fort nu och det ligger mycket i uttrycket "att det går fortare ju äldre man blir". Men man kan kanske bromsa tiden genom att vara ung inombords?? Enligt ryktet heter det tydligen Marmorbröllopsdag!
Sofia Kyrka


Sofia kyrka är en församlingskyrka belägen på Södermalm. Kyrkan ritades av arkitekten Gustaf Hermansson som vann den arkitekttävling som utlystes 1899. Kyrkan är uppförd i Rhenlänsk övergångsromantik (häpp!)
Byggandet inleddes 1902 på den högsta punkten på Vita berget, 46 meter över havet. Fyra år senare,1906, invigdes kyrkan, som är uppkallad efter Oscar II:s gemål Sofia.
Kyrkan fick lite kritik för att den kopierade tyska förebilder, men är idag ett välkänt landmärke i Stockholm stadsbild.
Black Watch Parade

Andra som också firar jubileum är Royal Highland Regiment of Canada, populärt kallade Black Watch. I söndags, den 6 maj, så firade man sitt 150 års jubileum med en parad, Black Watch Parade, under ledning av sina "Pipes and Drums". Själva paraden hålls varje år, men i år var den lite extra påkostad. I paraden ingår veteraner, soldater och kadetter, av vilka en del senare på dagen erhåller utmärkelser och medaljer.

Efter betittandet av denna parad så blev vi lite hungriga och törstiga, så vi gick till 3B och lyckades få en plats på deras uteveranda. Konstigt hur gott en öl smakar ute i solen....

Den det är mest i, den är min :-)

Nu ska vi snart åka ner i USA en sväng igen, till Boothbay Harbor i Maine. Eva är ledig den 21 maj eftersom det är Victoria Day här i Kanada, så det gäller att passa på att resa när det blir långhelg. Det blir nog lite färsk hummer där nere skulle jag tro. Dessutom bokade vi in oss på Welch House Inn redan i januari, så nu har vi ett rum med utsikt över hamnen. Värdshuset är berömt för sina frukostar så det blir nog att promenera lite på dagarna. Vi hoppas på fint väder. Förra våren fick vi brassa på lite i öppenspisen på rummet!

Hotellet syns där uppe på toppen

Sedan får vi ju besök av vänner från Norrköping och det ska bli verkligt roligt. Ett par kommer i slutet av maj och ett par i början av juni. Kanske har dom med någon tub Kalles....

Den årliga "Nordic Dinner Dance" som NORDICAO är värd för, äger rum den 16 juni, så den hinner vi ockå med innan hemresan. Den här tillställningen är DEN STORA årliga festen, och det är kul att de nordiska länderna har lyckats så bra med sitt evenemang.
Kul ska det bli i alla fall, även om smokingen måste på!

Ikväll blir det "täljstenskött" på en Portugisisk restaurang, man måste ju sluta cirkeln, vår bröllopsresa för 36 år sedan gick till Madeira!!







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar