tisdag 9 november 2010

Fösta intrycket av Montreal

Den här staden är ju lite större än Norrköping. Det bor 3,4 miljoner människor här! Dessutom så talar de flesta franska, men 90% är faktiskt tvåspråkiga så engelskan går att använda. Men all konversation runt omkring en är på franska.
Det finns fyra universitet här. Två är franskspråkiga och två är engelska.
Nästan alla kör 4-hjulsdrivet och majoriteten av bilarna är suvar.
Väldigt många restauranger och ett mycket stort utbud av teater och musik (speciellt jazz!)
Vi kommer att skaffa en lägenhet i centrum så Eva kan gå till jobbet på 15-20 min. Dessutom så vill ju jag att mataffären inte ska vara så långt borta för vi kommer ju initialt inte att ha någon bil. Vi får se hur vi gör lite senare med bilhandlandet. Det är ett elände att hitta parkering ute på stan, mycket värre än i Stockholm. Men lägenheterna som vi tittat på har garageplats!! Kanske kan man köpa något lättare begagnat. De andra som jobbar här har köpt sina bilar och kommer att skeppa över dom till Norden när de åker hem.
Idag är det tisdag och vi har tittat på 10 lägenheter redan och innan vi åker hem på fredag em så ska vi ha bestämt oss för vilken vi vill ha.
I morgon ska Eva träffa HR-gänget på ICAO och få se kontraktsförslaget.
Sedan är det bara att hoppas att vi får diplomatvisa (inte att förväxla med diplomatpass) för det visat gör det enklare att åka till USA och dessutom får man lyfta bort momsen när man handlar större grejor typ fotoutrustning och bil.
Vi får se hur det går! Återkommer!!

1 kommentar:

  1. Ni verkar klara det där bra. Diplomatvisa verkar vara en trevlig handling. Vi hörs när ni kommer hem.

    SvaraRadera