fredag 18 juni 2010

Mot midsommar

Ja, nu börjar snart nedräkningen för prinsessbröllopet, men för oss andra är nog helgen därpå lite mer intressant. Åtminstone när det gäller vädret!

Midsommar är ju den dag på året då det ska vara varmt, upphåll och inga mygg. För oss gäller lite golf på dagen och sedan grillat och dryck med goda vänner här hemma. Så vi är inte så väderberoende, men visst är det roligare med sol och värme.

Veckan som gick så hade vi ju Thailandsgänget här. Det fungerade alldeles utmärkt. På fredagen så var det guidad tur i Industrilandskapet med en god vän som guide. Därefter middag på thairestaurang i våningen snett under oss. På lördagen var det så tävling och sedan mat och prisutdelning hemma hos oss på kvällen. Det blir lite trångt med 16 personer, men det går! Nästa år blir det i Göteborg!

Förra veckan blev så dottern klar med sin masterexamen, så nu är hon klar översättare i engelska och franska. Hon har gjort ett jättejobb under sex år i Göteborg, så nu är det bara att hoppas att hennes lilla översättarfirma får in en fot någonstans.

Men nu först blir det några sommarveckor hos hennes älskade islandshästar uppe i norr. Det har hon verkligen gjort sig förtjänt av! Snart nog kommer vardagen igen....kanske kan det bli en vecka i Paris i september....

På altanen är nu de flesta blommorna på plats och potatisen kommer väldigt bra. Men till midsommar är det nog inte några större knölar. Vi får nog vänta till början av juli.

I morgon lördag, blir det förberedelser inför vår resa till Umbrien tillsammans med våra vänner från Sumpan.

Men först ikväll fredag lite marinerad fläskfilé och rödvin tillsammans med hustrun. Hoppas vi kan sitta ute!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar