tisdag 29 december 2009

Mellandagar


Så var man hemma i Peking igen. Men det var väldigt vad det var dåligt plogat i stan. Det hade varit runt nollan i julhelgen och snöat blötsnö som nu frusit till isvallar. Svårkört i stan, tur att man har fyrhjulsdrift! Det var också bra att ha på hemresan från Drammen. Snöslask och moddigt. Tunneln under Oslofjorden är 6 km (tror jag) och kostar 55 nkr att köra i. Men det var det värt för man slipper åka in i Oslo stad.

Idag har Eva varit ute och köpt en hjortstek som ska vara vår nyårsmiddag. Sedan får vi se vad det blir mera. Just nu är Eva ute och byter en julklapp!

Det var en upplevelse att fira jul i Drammen hos Niklas. Det var extra roligt att även Lena kunde komma dit. Men det snöade säkert en 40-50 cm och det visade sig att Drammens kommun är en av de mer förmögna i landet, för snöröjningen var mycket effektiv och snabb, trots att det var julhelg!!

Drammen ligger, som kanske en del vet, väster om Oslo vid Drammensälven där den rinner ut i Drammensfjorden. På norra sidan älven ligger Bragernes och söder om ligger stadsdelarna Strömsö och Tången. Stan är en stor importhamn och är därför en stor knutpunkt när det gäller järnväg och vägar. Det bor drygt 60.000 i staden. Niklas apotek ligger i ett nybyggt köpcentrum som heter Gulskogen center. Niklas är ju en åretrunt-cyklare, så nu har hans cykeldäck 240 dubb i varje däck. Dessutom har hojen skivbromsar!

Nä, nu ska jag sköta om min manliga förkylning (troligen med varm glögg).


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar