måndag 24 augusti 2009

Festival och gasolgrill


Kul vecka som gick. Den var fylld av musik, festival, knallar och regnskurar. Lite golf hann jag naturligtvis med på måndagen och söndagen.

På onsdagen kom syster Carina för att kolla in alla knallarna på G:a Rådstugugatan och även Rix FM:s artistuppbåd i Wasaparken. Trots ett stort antal knallar som sålde handväskor så köpte hon ingen i år! Vinnare av SM i fyrverkeri blev fjolårsvinnarna Göteborgs fyrverkerifabrik. Dom var bäst av de tre kvällar som vi såg. På fredagskvällen var det regn så då satt vi hemma och lyssnade på smällandet.

På lördagen hade hustrun bestämt oss för att köpa en ny gasolgrill. Ty sådant ska man köpa på hösten när det är rea. Alltså åkte vi tre, hustrun, systern och jag, till Plantagen som, förutom blommor och jord, även säljer trädgårdsutensilier. Väl där spanades det in en grill som såg rejäl ut (både på det ena och andra sättet). När vi bestämt oss så bad vi biträdet att hämta en dylik i förvissningen om att det var ett IKEA-liknande paket som man skulle skruva och muttra ihop. Nu visade det sig att det var en amerikansk grill. Amerikaner har den lilla egenheten att dom gärna har stora varningtexter, tjocka handböcker och inte så många delar att skruva ihop för då kan man göra fel och stämma dom på 100 miljoner dollar (som blir 25 efter förlikning). Nåväl, paketet höll alltså yttermåtten som för en mindre indisk bil! Så där stod vi på parkeringen och plockade upp alla delar ur kartongen och försökte få in de lösa delarna i baksätet och bagageutrymmet. Efter ett visst stuvande lyckades vi få in alla delar, men nu uppstod ytterligare ett problem. Antingen pressa ytterligare i baksätet eller lämna syster att gå hem! Men hem kom vi med både grill och syster. Väl hemma monterades grillen på rekordtid pga ganska få delar! När sedan en intet ont anande granne gick förbi skänktes den gamla grillen till honom!

Nästa bil ska ha dragkrok igen!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar