tisdag 11 februari 2014

Västindien och Aruba

Nu vet jag inte hur det här ska fungera. Man kan väl säga att internet är lite vanskligt att få att fungera en längre tid.


Men hur som helst så är vi nu framme och har spenderat fyra dagar i en solstol på stranden. Det innebär att undertecknad nu bara kan gå omkring kraftigt beklädd eftersom en viss kräftfärg är kraftigt framträdande. Hustrun som är betydligt mera berest (Bryssel, Köln Luxemburg osv) har en lite mer anständig kulör. Kan också bero på mer solkräm och bättre vetande.
Hotellet är mycket bra och kan verkligen rekommenderas till alla par som vill ha en skön semester utan stojande barn. Dessa ersätt här på hotellet av amerikaner!
Vi bor på Eagle beach som är den del som ligger närmast Oranjenstadt (huvudstaden på ön). Här ligger alla låga hotell och stranden är väldigt bra. Lite längre ut ligger en annan strand med höga hotell, vattenskotrar, lekplatser och mera håll i gång. Men eftersom vi börjar ha en medelålders puls så bor vi i det lite lugnare området.


Vi fick ett otroligt bra bemötande när vi kom till hotellet. Under inskrivningen och passkollen samt lämnande av kreditkortsnummer så bjöd receptionen på champagne!! Och eftersom vi inte druckit upp hela flaskan så fick vi med mera champagne när vi sedan tog oss upp på rummet.
Dessutom har vi en lapp på dörren där det står Happy birthday!! En flaska vitt vin liggandes i en ishink förgyllde vår gårdag!
Vårt rum har sjöglimt!! Det vill säga vi tittar ut över trädgården och gymmet (som jag besökt två gånger och hustrun tre), men om man lutar sig lite ut över balkongräcket så ser man den blå Atlanten, där vi sitter strax före sex eftersom det är halva priset på drinkar före klockan sex, (bäst jag skriver klockan sex annars blir det kanske lite för roligt), och tittar på solnedgången. Ser likadant ut vardag som söndag men vi byter drink för att få lite omväxling i dieten.
Och appropå diet, så är maten mycket bra, men det finns bara 5-6 restauranger i området. Men ett av öns sex casinon finns ett stenkast bort.
I söndags provåkte vi lokalbussen in till Oranjenstadt för att kolla läget i stan. Ska sanningen fram så var det för att köpa rosévin och nötter!!
Kranvattnet går att dricka!! Vilket förenklar livet då man inte behöver släpa på en massa vattenflaskor. Ismaskinen är ett måste dock, eftersom även "kallvattnet" är ljummet.


Men som sagt, stället kan rekommenderas och servicen är otroligt bra. Prisläget ungefär 7 gånger prisläget i Thailand.
Nu ska jag se om jag ska få ut detta på nätet. Håll tummarna så hörs vi om några dagar igen.
Provar med en bild också, men nätet är segt!! Det gick inte!!
Men ni kan gå in på www.bucuti.com 







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar