torsdag 11 oktober 2012

Oktober är här...

Från altanen

Nu är hösten här på riktigt. Färgerna är explosivt vackra och den gröna klorofyllen har fått vika hädan för lite rödare varianter. Löven dalar och landar bland annat på spårvagnsspåret vilket innebär att "borst-Erik" måste ut och sopa spåret varje morgon klockan halv fem. Som ni förstår så har man renoverat klart på spårvägen och släppt på trafiken igen efter sex veckor. Så efter att ha haft relativt tyst utanför lägenheten så är det nu ännu värre än vanligt, eftersom man har grävt av parallellgatan, Gamla Rådstugugatan, nedanför oss och leder all trafik nedanför vårt sovrumsfönster.
Jaha, och hur kör man här då??

Vi får hoppas att allt är klart när vi kommer hem från Teneriffa, dit vi drar på söndag. Ska bli spännande eftersom vi ska försöka hitta Martins hus på sluttningen av Teide mitt i mörka natten! Vi får hoppas att GPS:en är oss behjälplig med navigationen och att hyrbilen fungerar som den ska under vår vecka där nere.
Höstfärger vid femöresbron

Som sagt, hösten är här och det har inneburit att jag släpat upp parasollen och våra golfklubbor på vinden. Kanske kan det bli så att man tar ner några klubbor och spelar några hål i november, vi får se.

Årets sista golftävling hade vi i lördags. Det var en scramble och mitt lag blev femma, så vi förärades med ett pris. Själv bidrog jag bara med en (1) bra chip och en (1) bra birdieputt, men pris fick jag i alla fall!

Dessutom har jag idag beställt vinterdäck, dubbfria, till bilen. Köpte aluminiumfälgar och så blev det Michelindäck. Däckfirman var väldigt noga och ville se bilen innan man beställde fälgar och däck. Inte för att dom misstrodde mig, utan för att dom tyckte att jag skulle ha 16 tum på vinterdäcken och inte 17 som det är på sommardäcken. Däcken åker på när vi kommer hem i slutet av månaden.

Vi har också haft besök både från Skåne och Sumpan. Alltid roligt att träffa "gamla" kollegor, det blir tyvärr alltför sällan när man bor på olika håll.
Kulturnatt har vi också haft i Norrköping, vilket innebar ett hundratal olika aktiviteter, både musik, teater och konst. Vi besökte Lokalradions nya lokaler i Västgötebacken och även SVT:s lokaler i samma hus. Intressant att se hur dom jobbade.

Sveriges Radio

Därefter hamnade vi av en slump på Kvarngatan hos Studiefrämjandet, där vi bjöds på överraskande bra uppträdanden bland annat av Maike Bartes som sjöng Schubert. Dessutom väldigt roligt gitarrspel av en av musikskolans elever.
Gitarrläraren Samuel Edwardsson-Wigervall och Maike Bartels sång

När det blev för blött och kallt gick vi hem till oss tillsammans med Leif och Ingrid och åt varm mat och värmande dryck. Nej, det var inte glögg, drycken kom från Skottland.

Blött och lite kyligt var det .....

Den här veckan har jag hunnit med besök hos både tandläkaren och frisören. Tandläkaren var klart dyrast, trots att det inte fanns några fel på garnityret. Men man måste ju alltid ta lite bilder för säkerhets skull!

Ja vad händer framöver då?
Ikväll är det ODD (God Vän Afton), en kväll när man får ta med sig en vän som vill komma och titta på hur lokalerna ser ut och sedan äta en bit mat med oss gamla uvar. Hoppas att det kommer många.

När vi kommer hem från Teneriffa så är det ganska lugnt fram till Evas avresa till Kanada och möte i Montreal under fem dagar, 20 till 25 november. Och nej, jag åker inte med....

Jo, det var ju så sant, vi ska ju göra en "gravrunda" fredagen/lördag i dubbelhelgen. Vi börjar nog med Skogskyrkogården och övernattar någonstans i Gästrikland innan vi åker till Torsåker på lördag förmiddag för att sedan ta oss ner till Forsanäset över helgen. Det blir mah-jongspel samt mat och dryck har man förtalt.

Vårens resefunderingar har nu kokat nere till två förslag. Vi tar nog ett beslut i slutet av den här månaden. Info kommer när vi bestämt oss....

Åsså blir det glöggafton den 1 december....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar